Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Lezbiyen ilişki yaşıyordu, uyardım, dinlemeyince öldürdüm"

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP (AHT)

        Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu 4. sınıf öğrencisi Pınar Türkmen'i (21) sokak ortasında kurşun yağmuruna tutarak öldüren eski sevgilisi Emrah Gümüş (24) hakkında 'kasten öldürme, silahla tehdit ve ruhsatsız silah taşıma' suçlarından müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Gümüş'ün, hem emniyet ve hem de adliyede "Pınar lezbiyen ilişki yaşıyordu. Birçok kez uyardım dinlemeyince öldürdüm" dediği öğrenildi.

        "UYARDIM BENİ DİNLEMEDİ, ARKADAŞLARIM BİLE BENİMLE ALAY ETTİ"

        Cumhuriyet Savcısı Hasan Baykal'ın hazırladığı iddianamede, zanlı Emrah Gümüş'ün, Pınar Türkmen'i öldürmek amacıyla arkasından, öldürücü bölgelerine yakın mesafeden ateş ettiği, bu nedenle cinayetin kasten işlendiği görüşüne yer verildi. Emrah Gümüş'ün, hem Emniyet Müdürlüğü ve hem de adliyede verdiği ifadesinde, Pınar Türkmen ile yaklaşık 3 yıl karı koca hayatı yaşadıklarını, ancak 6 ay önce sebepsiz yere Pınar'ın kendisinden ayrılmak istediğini, normal arkadaş olarak ilişkilerinin sürdüğünü belirttiği ifade edildi. Pınar Türkmen'in 2010-2011 öğretim yılı başında, F. adlı bir kız öğrenciyle arkadaş olduğunu, arkadaşlıklarının zamanla ilerlediğini ve F.'nin çoğu zaman Pınar'ın evinde kaldığını söyleyen Gümüş'ün ifadesinde şunları anlattığı belirtildi:

        "F. yapı itibarıyla erkeğe benzeyen, yine erkek gibi yaşayan, lezbiyen ilişkisi olan bir kadındı. Ben birçok kez Pınar'ı bu kızla gezmesinin yanlış olduğu, okuduğumuz bölümde, hatta üniversitede F. ile olan arkadaşlığının yanlış algılandığını, lezbiyen olarak bilindiğini, kendisine de aynı damganın vurulacağını söyledim. İkazıma kulak asmadı. Pınar'ın F. ile olan arkadaşlığı zoruma gidiyordu. Kendi arkadaşlarım bile zaman zaman bana gülüyor, 'Pınar sende bulamadığını, onda buldu' diye alay ediyorlardı. Olay günü de F. ve Pınar'ı iki erkek ile gördüm. Erkekler ayrıldı, F. de minibüse binip yalnız kalınca, Pınar'ın yanına gittim. Tartıştık. Bana, 'Sen karışma. Seninle evleneceğimizi mi zannediyorsun? Benim hayatımda sana yer yok. Ben evli bir erkekle ilişki yaşıyorum. Benim tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor. Senin gibi çulsuz, şerefsiz birine hayatımda yer yok. İstediğimle ilişkiye girerim, gerekirse kızlığımı da diktiririm. Ne yaparsam yapayım, kimse benim namussuz olduğumu anlamaz. Benim ihtiyaçlarımı sen mi karşılıyorsun?' diye hakaret etti. Şeker hastasıyım, iğnemi de yapmamıştım. Sinirlendim ve tabancayla ateş ettim. Öldürmek istememiştim."

        "DAHA ÖNCE KORKUTMAK İÇİN EVİNE ATEŞ ETTİM"

        Emrah Gümüş'ün daha önce iki kez Pınar Türkmen'i korkutmak amacıyla tabancayla evine doğru ateş ettiğini ve bu nedenle bazı kişilerin kendisini tehdit edip, dövdüğünü de söylediği bildirildi. Tutuklu olan Gümüş'ün yargılanmasına, önümüzdeki günlerde Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

        OLAYIN GEÇMİŞİ

        17 Şubat'ta Yeditepe Mahallesi 210 Nolu Sokak üzerinde Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu 4. sınıf öğrencisi Pınar Türkmen sokak ortasında kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden 3 kurşunla öldürülmüştü. Olayın ardından gözaltına alınıp delil yetersizliğinden serbest bırakılan genç kızın eski sevgilisi Emrah Gümüş, çevredeki güvenlik kameraları ve MOBESE görüntülerinden yola çıkılarak yeniden gözaltına alındığında cinayeti itiraf etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ