Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Poliste 'anketör' alarmı

        Serhat ALAATTİNOĞLU/AHT

        İstanbul Kadıköy Göztepe’de okul çıkışı iki küçük kızı evlerine kadar takip ederek, taciz eden bir kişi polisi alarma geçirdi. Kendisini ‘anketör’ olarak tanıtan ve boynunda tanıtım kartı ile elinde siyah bir çanta taşıdığı belirlenen tacizcinin 25-30 yaşlarında, esmer ve orta boylu olduğu belirlendi. Polis, robot resmiyle tacizcinin izini sürüyor.

        Son bir hafta içinde yaşanan iki olay Kadıköy polisini alarma geçirdi. Çocuk Şube Müdürlüğü’ne başvuran E.K.’nin ailesi kızlarının evde tecavüz girişimine uğradığını söyleyerek şikayetçi oldu.

        TAKİP EDİP EVE KADAR GİRDİ

        14 yaşındaki E.K. psikolog refakatinde yaşadığı korku dolu anları anlattı. E.K. “Okuldan eve dönmek için yola çıktım. Evin sokağına geldiğimde, 25-30 yaşlarında esmer, orta boylu biri beni takip etmeye başladı. Apartmana beraber girdik. Evimizin olduğu katta asansörden indim. O yukarı çıktı. Merdivenlerden geri indi. Eve girdiğimde zile bastı. Kapıyı açtım. ‘Anketörüm. Engelliler için birkaç soru soracağım’ dedi. Kabul etmedim. Zorla içeri girdi. Korktuğum için sesimi çıkaramadım. Yanıma gelip pijamalarımı çıkardı. Göğsüme dokundu. Cinsel organıma elini soktu. Dudaklarımdan öptü. Bana bir hastalığın var dedi. 10 dakika beni taciz etti. Sonra gitti” dedi.

        Daha sonra adı açıklanmayan bir kız çocuğu da aynı şekilde evinde tacize uğradı. Polis, iki mağdurun verdiği bilgiler doğrultusunda tacizcinin robot resmini çizdirdi. Tüm emniyet birimlerine dağıtılan robot resim ile tacizcinin izi sürülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ