Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Öğretmene tecavüz dehşeti!

        Orkun ÇİZMELİ / ERZURUM (AHT)

        Erzurum'un Pasinler İlçesi'nde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan 23 yaşındaki kadın öğretmen, okul çıkışı evine giderken 3 kişinin saldırısına uğradı. Kendisine tecavüz etmeye çalışan saldırganlara direnen kadın 17 yerinden bıçaklandıktan sonra başına taşla vurulup ölüme terk edildi. Bir süre sonra kendine gelen kadın, anneannesinin evine gidip yardım istedi. Beyin kanaması geçiren talihsiz öğretmen ameliyat edilirken, zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı.

        Erzurum'un Pasinler İlçesi'nde oturan 23 yaşındaki A.K, Pasinler Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmaya başladı. Türkçe öğretmeni A.K., dün (6 Mart) saat 14.30 sularında okuldan çıktıktan sonra evine gitmek istedi. Ağaç Minare Mahallesi Osmanağa Sokak'a geldiğinde 3 kişi oldukları iddia edilen saldırganlar genç kadının önünü kesti. Ağzını kapattıkları kadını darp ederek dar bir sokağa çeken saldırganlar, genç kıza tecavüz etmeye kalkıştı. Tecavüze direnen A.K.'yi çeşitli yerlerinden 17 kez bıçaklayan saldırganlar, kadının başına taşla vurdu. Saldırganlar, bayılan A.K.'yi öldü diye bırakıp kaçtı. Kısa bir sure sonra kendisine gelen kadın öğretmen, kanlar içinde 100 metre uzaktaki dedesinin evine gitti. Kapıyı açan anneannesine, "Saldırıya uğradım" diyen A.K. kendinden geçti.

        AMELİYAT EDİLDİ

        Ambulansla Pasinler Devlet Hastanesi'ne kaldırılan A.K., ilk müdahalenin ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakıma alınan A.K.'nin beyin kanaması geçirdiği tespit edildi ve ameliyat edildi. Bugün sabaha karşı kendisine gelen talihsiz öğretmen, yemek yemeye ve konuşmaya başladı.

        ÇANTASINI VE CEP TELEFONUNU DA ALDILAR

        Polis ekipleri tarafından ifadesi alınan A.K.'nin kendisine 3 kişinin saldırdığını söyleyip eşkallerini verdiği öğrenildi. A.K.'nın çantası ve cep telefonunun da saldırganlar tarafından gasp edildiği belirlendi.

        Olaya Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri el koydu. A.K.'nın öğrencileri, mahalle halkı ve yakınlarının ifadelerini alan polis, olay yerinde de incelemelerde bulunup delil aradı.

        Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk "Olay çok vahim ve çirkin. Saldırganlar en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilecektir" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ