Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tornavidalı saldırgan tutuklandı!

        2 yıl önce boşandığı eşi Filiz Akboğan’ı çalıştığı işyerinde tornavidayla 5 yerinden yaralayan, ancak savcılık tarafından serbest bırakılan Coşkun Kara, yayınımız üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Turan ARSLANOĞLU / AHT

        Ankara’da kocası tarafından önce tehdit edilen, daha sonra da öldürülen Ayşe Paşalı olayının bir benzeri neredeyse İstanbul’da yaşanıyordu. 2 yıl önce güvenlik görevlisi Coşkun Kara’dan boşanan Filiz Akboğa, bir yıl önce Kara tarafından tehdit edildiğini belirterek şikâyetçi oldu. Evlilikleri süresince de polis merkezine giderek darp ve tehdit edildiği yönünde ifade veren Akboğa’nın iki kez şikâyetçi olmasına rağmen Kara hakkında bir işlem yapılmadığı anlaşıldı. 24 Nisan Pazar günü ise Filiz Akboğa’nın Maltepe’de çalıştığı kuaför salonunu basan Coşkun Kara, tornavida ile genç kadına saldırdı ve 5 yerinden yaraladı. Karakolda ifadesi alınan Kara, savcının talimatıyla serbest kaldı. Kara’nın serbest bırakılması, hastanede tedavisi süren Filiz Akboğa’yı ve ailesini korkuttu. Genç kadını yalnız bırakmayan Akboğa ailesi, hastane odasının kapısını kitleyerek, sırayla nöbet tutmaya başladı. Habertürk’ün olayı manşetine taşımasının ardından savcılık, Coşkun Kara hakkında yakalama kararı çıkardı. Tuzla’daki evinde akşam saatlerinde yakalanan Kara, “tasarlayarak kasten adam yaralamak” suçundan tutuklandı. Hastanede kızlarının odasında nöbet tutan Akboğa ailesi de, saldırganın tutuklandığını öğrenince rahat bir nefes aldı.

        ‘HESABINI VERMELİ’

        Eski eşi Coşkun Kara’yı iki kez şikayet etmesine rağmen, devletin kendisini korumadığından yakınan Filiz Akboğa, “Beni 5 yerimden yaraladıktan sonra bile tutuklanmadı. Şimdi rahat bir nefes aldık. Geç de olsa bana yaptıklarının hesabını vermesini istiyorum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ