Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Rektör dediğini yaptı!

        Okuldan uzaklaştırılan TGB Manisa İl Temsilcisi ve CBÜ Biyoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi Erdem Özdemir, yaptığı açıklamada hakkını mahkemede arayacağını belirtti. Rektör Pakdemirli ise, "Kendi bölümü olan Fen Edebiyat Fakültesi öğrenci ile ilgili bir rapor hazırladı. O rapor doğrultusunda olay gelişmiş. Rektör, öğrenciyi okuldan attı gibi bir ima meydana getirilmesin'' dedi.

        MANİSA (AHT)

        Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup öğrenci 23 Aralık 2010 tarihinde, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın rektörlüğe yeni atanan Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'yi makamında ziyaret etmek için Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne gelmesini protesto etti. Protesto sırasında slogan atan öğrencilerin yanına üniversite rektörü Mehmet Pakdemirli geldi. Kameraların önünde yaşanan tartışmalar sırasında Rektör Pakdemirli, TGB Manisa İl Temsilcisi Erdem Özdemir ve TGB Manisa İl Sekreteri Burak Ünlü'ye "Size eylem yapma yetkisini kim verdi? Ben size böyle bir görev vermedim. Benimle böyle konuşamazsınız. Atatürk'ten sen görev alamazsın, görev aldıysan ben de sizi okuldan atarım. Cumhuriyeti savunacak biri varsa o da benim. Ben rektörüm. Siyasi slogan atarsanız üniversiten atarım sizi. Derhal dağılıyorsunuz. Emniyet görevlileri, slogan atarlarsa kimliklerini toplayın, ben rektör olarak taahhüt ediyorum, hepsini üniversiteden atacağım" dedi.

        2 öğrenciye 1 yıl uzaklaştırma

        Yaşanan bu olayın ardından CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ile tartışan TGB Manisa İl Temsilcisi ve CBÜ Biyoloji bölümü 2. Sınıf öğrencisi Erdem Özdemir ile TGB Manisa İl Sekreteri ve CBÜ Gıda Mühendisliği 1. Sınıf öğrencisi Burak Ünlü, YÖK Disiplin Kurulu tarafından 1 yıl (2 eğitim ve öğretim dönemi) üniversiteden uzaklaştırıldı.

        ''Hakkımı mahkemede arayacağım''

        YÖK kanununun 9-A, 9-B ve 9-J maddeleri uyarınca 'İdari personele hakaret' suçundan üniversiteden bir öğrenim dönemi uzaklaştırılan Erdem Özdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada hakkını mahkemede arayacağını söyledi. Özdemir, "Üniversitenin rektörü onlarca kamera ve yüzlerce öğrencinin önünde bana 'Seni bu okuldan atarım' tehdidini savurmuştu. Buna tüm dünya tanıklık etti. Şimdi de üniversitenin Yüksek Öğretim Disiplin Kurulu'na baskı yaparak dediğini yaptı. Atatürkçü gençleri okuldan atmakla tehdit eden rektör bizi aynı zamanda Cumhuriyet düşmanı olarak görüyor" dedi.

        Üniversitenin Yüksek Öğretim Disiplin Yönetmenliği'nin 25 Temmuz günü aldığı kararın kendisini bu hafta içinde tebliğ edildiğini belirten Özdemir, rektör Pakdemirli'nin eleştirilere kapalı olduğunu ve öğrenciler üzerinde baskı kurduğunu iddia etti.

        ''Rektör öğrenciyi attı gibi bir ima meydana getirilmesin''

        Celal Bayar Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ise olayla ilgili olarak kendisinin bir ilgisinin olmadığını belirtti. Pakdemirli, "Kendi bölümü olan Fen Edebiyat Fakültesi öğrenci ile ilgili bir rapor hazırladı. O rapor doğrultusunda olay gelişmiş. Rektör öğrenciyi okuldan attı gibi bir ima meydana getirilmesin. Kaldı ki rektör yardımcım bünyesinde oluşan özel kurul Erdem Özdemir ve diğer öğrenciden bu olayla ilgili son savunmaları alınması gerekiyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ