Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehit amcaya son selam!

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki mayınlı saldırıda şehit olan piyade er Ercan Doğrukartal için dün Ataköy 5'inci Kısım Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan ile aynı saatte düzenlenen şehidin cenaze törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz katıldı. Törende asker kıyafeti giyen şehidin 10 yaşındaki yeğeni Özgürcan, asker selamı vererek "Ben de gideceğim, ben de savaşacağım. Ağabeyimin öcünü alacağım" dedi.

        Serhat ALAATTİNOĞLU / AHT

        Şemdinli ile Derecik Beldesi arasında Ortaklar Jandarma Karakolu yakınlarındaki karayolunda, PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen mayınlı saldırıda Şehit düşen Piyade Er Ercan Doğrukartal için dün cenaze töreni düzenlendi. Törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanı sıra Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül katıldı. Şehidin yakınları uzun süre gözyaşı dökerken, anne Maize Doğrukartal Kürtçe ağıtlar yakarak ağladı.

        Şehidin Babası Coşkun Doğrukartal "Oğlum ölmedi. Vatan sağolsun, Mehmetçiklerimiz vatanı korumak için var" dedi. Baba Coşkun Doğrukartal "Şehitler ölmez" diyerek alkışladı ve cenazeye katılanların da alkışlamasını istedi.

        Şehit Piyade Er Ercan Doğrukartal'ın Türk bayrağına sarılı tabutu camii avlusuna getirildiği sırada da cenaze törenine katılan yaklaşık 500 kişi "Şehit ölmez vatan bölünmez" diyerek alkışlarla terörü lanetli. Cenaze törenine katılan Milli Savunma Bakanı aileye başsağlığı dileyerek "Allah sabırlar versin" dedi.

        Giydiği asker kamuflajıyla gözyaşlarına hakim olamayan şehidin yeğeni 10 yaşındaki Ömürcan Doğrukartal, asker selamı vererek "Ben de gideceğim, ben de savaşacağım. Ağabeyimin öcünü alacağım" dedi.

        Şehidin kardeşi Özcan Doğrukartal da PKK'lı teröristlerin saldırısını kınayarak "Erkekçe, mertçe çatışmıyorlar. Alçakça hain pusular kuruyorlar. Ağabeyimin kanı yerde kalmaz" dedi. Cenaze namazının kılınmasından önce oğlunun tabutuna sarılarak fenalaşan anne Maize Doğrukartal yakınları tarafından teselli edildi. Ölmeden bir gün önce annesini arayarak helallik isteyen Şehit Piyade Er Ercan Doğrukartal, Esenyurt Örnek Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ