Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Havalimanı'nda ölümden döndü

        VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Yaşananlar; 2006 yılı sonunda Şişli'deki Cevahir Alışveriş Merkezi'nde Ayşe Nur Özbay (3) ile Burak Hacıkasımoğlu'nun (16) yürüyen merdivenlerden düşerek ölmeleri olaylarını hatırlattı. Bu arada, merdiven korkuluklarında hiçbir uyarıcı ikazın olmadığı dikkat çekti. Edinilen bilgiye göre; Dış Hatlar Terminali'nde saat 10.20'de yaşanan olay şöyle gerçekleşti; anne ve babası ile birlikte yakınlarını karşılamak için havalimanına gelen Tuğba, kardeşleri ile birlikte yürüyen merdivenlerde oynamaya başladı. Geliş katında çiçekçinin bulunduğu noktada oynayan çocuklardan Tuğba, dış taraftan merdiven korkuluğuna çıktı. Bu esnada hareket halinde banda kapılarak yukarı doğru istemsiz şekilde çıkan çocuğu, çevredekiler atlaması için ikaz etti. Cesaret edip atlayamayan çocuk, merdivenin gidiş katına çıkan son noktasında yaklaşık 10 metreden kendini boşluğa bıraktı. Bu esnada havalimanında turizm ofisinde çalışan Okan Eşin, Mahmut Aslan ve Atalay Durgun isimli gençler, düşen çocuğu yakalamak için merdiven altına geldi. Beton zemine çakılmaktan son anda kurtulan kız çocuğu Okan Eşin'in üzerine düştü. Beli ve kolu incinen Eşin, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle tedavi için kliniğe götürüldü.

        Görgü tanıkları, kız çocuğun bütün ikazlara rağmen merdivende oynamayı sürdürdüğünü anlatarak, turizmci gençlerin gayretleriyle büyük bir facianın yaşanmadan önlendiğini ifade etti. Kızı kurtaran gençlerden Mahmut Aslan, yaşananları heyecanlı şekilde dile getirdi.

        Burnu bile kanamadan kurtarılan kız çocuğu, anne ve babası ile birlikte polis merkezine götürüldü. Tuğba'nın korku içinde babasına sarılması ise dikkat çekti.

        Küçük kızı kurtaran turizmcilere 3'er maaş ikramiye verildi

        Atatürk Havalimanı'ndaki yürüyen merdivenin dış korkuluğuna tutunup oynarken yürüyen banda kapılıp 10 metreden düşen kız çocuğunu kurtaran turizmciler, yöneticileri tarafından ödüllendirildi. Kızın üzerine düştüğü Okan Eşin hastanede olduğu için katılamazken, kurtarmaya yardımcı olan Mahmut Aslan ve Atalay Durgun'a üçer maaş ikramiye verildi.

        Dış hatlar terminali gidiş katına çıkan yürüyen merdivenlerden zemine düşen Tuğba T. isimli kız, otel rezervasyon ve araç kiralama işi yapanlar tarafından burnu bile kanamadan kurtarıldı. Çalışanlarını ödüllendiren EuroNet yöneticisi Bülent Samancı, bir hayat kurtarılmasının kendisini duygulandırdığını belirterek, ''Kendisine ne yapsak çok az. Maddi ve manevi destekçisi olacağız. Şimdi 3 maaş hediye vereceğiz. Yaptığı güzelliklerden dolayı bundan sonra da değişik hediyeler vereceğiz'' dedi.

        Kızın üzerine düşmesi anında Okan'ın kafasının beton zemine çarpmasını engelleyen Mahmut Aslan da, her şeyin birkaç dakika içinde yaşandığını, önemli olanın bir canın kurtarılması olduğu belirtti. Atalay Durgun ise, ikaz etmelerine rağmen kızın korkuluktan elini bırakmadığını ifade ederek, "Biz olmasaydık burada bir felaket olacaktı'' dedi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ