Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çocuk gelinin ailesi gözetim altına alındı

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gaziantep’te 13 yaşında evlendirilmek istenirken polisin son anda farkına varıp gelin arabasından alarak çocuk yuvasına koyduğu H.K.’nın ailesi için sosyal çalışmacıları görevlendirdi. Sosyolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekip çocuk gelinin ailesini gözlemleyecek ve rapor hazırlayacak. “Gelin çocuk yaşta” ihbarıyla harekete geçen polis, Gaziantep’te 13 yaşındaki H.K.’yı düğün alayından almıştı. 18 yaşındaki damat Müslüm B. ile H.K.’nın adliyeye gönderilmesinin ardından Ankara’dan da bir talimat geldi. H.K.’nın ailesi gözetim altına alındı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kızın ailesi hakkında rapor hazırlamaları için sosyal çalışmacıları görevlendirdi.

        KEMİK TESTİ YAPILACAK

        Sosyolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekip H.K.’nın ifadesinde kullandığı “Yaşım 16, baskı yok rızam var” ifadesinden yola çkarak ailenin kızın üzerinde baskı kurup kurmadığını araştıracak. Ancak çocuk gelinin kemik yaşının öğrenilmesi için gereken kemik testini bakanlık talep edemiyor. Bunun için Gaziantep’teki savcılığın devreye girmesi bekleniyor.

        OLAY NEYDİ?

        Gaziantep Nizip’te yaşayan 13 yaşındaki H.K., Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde oturan 18 yaşındaki Müslüm B. ile tanıştı. Aileleri evlenmelerine onay verdi. Nizip’te düğün yapıldı. Bu arada polis merkezine gelinin yaşının küçük olduğu ihbarı yapıldı. Polis düğün alayını durdurup iki çocuğu adliyeye götürdü. H.K. ailesinden alındı ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirildi.

        Esra YAZDIÇ / AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ