Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Şeytanın aklına gelmeyecek numara!

        GAZETE HABERTÜRK

        ÖNCEKİ gün, National Geographic’te yayınlanan ‘Dolandırıcılar Şehri’ adlı belgesel, İstanbul’u konu aldı. Aslında İstanbul’u dünyaya rezil etti desek daha doğru. Üzerinde gizli kamera taşıyan sunucu Conor Woodman, nasıl kazıklandığını dünyaya gösterdi.

        Ve bu olayın ardından İstanbullulardan taksicilerle ilgili ilginç dolandırıcılık şikâyetleri gelmeye başladı. İşte o şikâyetlerden biri... “Sultanahmet civarında çalışan bazı taksiciler turistleri kazıklamak için şeytanın aklına gelmeyecek bir yöntem kullanıyor. Tarihi Yarımada’dan taksiye aldıkları turistlerle gideceği yön için pazarlık yapıp örneğin Taksim’e 50 TL’ye anlaşıp parayı alıyor. Birkaç kilometre sonra, ‘Araç arıza yaptı’ deyip turistleri indiriyor, yoldan geçen başka bir taksiciye 20 TL verip turistleri diğer araca bindiriyor. Böylece birkaç kilometre gidip 30 TL kazanmış oluyor...”

        Taksideki ‘turist’ aslında polis

        İSTANBUL polisi, turist dolandıran taksicileri, turist kılığına girerek yakaladı. Polis ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından özel bir ekip kuruldu. Güven Timleri’nin de yer aldığı 15 kişilik ekip, Eminönü, Taksim, Sultanahmet gibi turistlerin yoğun olduğu bölgelerde uygulamaya ağırlık verdi. Turist kılığına giren polis, turistleri dolandıran taksicileri tespit etti. Son 10 ayda gerçekleştirilen bu takiplerle 10 bin 267 taksi tespit edildi ve işlem yapıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ