Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Doğu'da sert kış

        Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı nedeniyle 342 köy yolu ulaşıma kapandı. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan'dasıfırın altında 1 derece olarak ölçüldü. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisinde olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkili oluyor. Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan'da sıfırın altında 1, Erzincan'da 3, Iğdır'da 5 derece olarak ölçüldü.

        Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Kars'ta 1, Erzurum, Ağrı ve Ardahan'da 2, Erzincan'da 9, Iğdır'da 13 derece olması tahmin ediliyor. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları çığ tehlikesi, don ve buzlanmaya karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

        Kar kalınlığının Palandöken Kayak Merkezi'nde 108, Konaklı Kayak Merkezi'nde 92 santimetre olduğu bildirildi. Kent merkezlerinde son ölçümlere göre kar kalınlıkları ise Ağrı'da 51, Erzurum'da 28, Ardahan'da 26, Kars'ta 20 santimetre.

        Özellikle yüksek kesimlerde aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 174, Kars'ta 90, Ağrı'da 78 olmak üzere 342 köy yolu ulaşıma kapandı. Erzurum'da son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 7 hasta, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı. İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ