Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Sıcaklık düştü İstanbul'da kar yağışı başladı

        Orta Akdeniz’den gelen yağışlı hava Balkanlar’dan gelen soğuk havayla birleşti. Ve günlerdir mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar yerini soğuk ve karlı havaya bıraktı.

        Peki soğuk ve yağışlı hava yurdu ne zaman terk edecek?

        Soğuk hava rüzgarın güneye dönmesi ile tekrar yükselmeye başlayacak. Özellikle Çarşamba günü batı bölgelerde sıcaklık yükselecek.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        Meteoroloji Genel müdürlüğü, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın, Balkanlar’dan gelen soğuk havayla birleşerek tüm Türkiye’de soğuk ve kar yağışlı havaya dönüşeceğini ve kar yağışının tüm bölgelerde etkili olacağını açıkladı.

        İSTANBUL'DA KAR BAŞLADI

        İstanbul'da kar yağışı başladı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışının Hadımköy çevresinde etkili olduğu görüldü.

        Hava sıcaklarının aniden azaldığı İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. Sabah saatlerinden itibaren İstanbul Avrupa yakasında Hadımköy ve çevresinde kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle trafikte bir aksama gözlenmedi. Şehrin kuzey kesiminde etkili olan kar yağış sürüyor.

        KUZEY EGE'DE ŞİDDETLİ FIRTINA

        Soğuk hava Trakya’dan giriş yaptı. Edirne, Kırklareli ve İstanbul’da önceki gün ve dün ölçülen sıcaklar arasında ciddi fark var. 2 gün arasındaki sıcaklık farkı İstanbul için 12 dereceden fazla. Edirne ve Kırklareli’nde ise bunun da üzerinde.

        Kuzey Ege’de şiddetli fırtına bekleniyor. İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Orta Karadeniz hariç ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışlar, Akdeniz’in kıyı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu’da kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun güney ve batısında ise yoğun kar şeklinde olacak. Meteoroloji yetkilileri, sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

        ÇORLU'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

        Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı.

        Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Trakya'nın yüksek kesimlerinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde ise bu sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Çatılar ve arabaların üzeri kısa sürede beyaz örtüyle kaplandı.

        EDİRNE'DE SICAKLIK SIFIRIN ALTINA DÜŞTÜ

        Edirne'de hava sıcaklığı sıfırın altında 5 dereceye kadar düştü. Gün boyunca aralıklar süren hafif yağış dün akşam saatlerinden itibaren Hamzabeyli Sınır Kapısı ve Kapıkule Sınır kapısı civarında kar yağışına dönüştü. Soğuk hava nedeniyle kısa sürede yollar buzlandı. Hamzabeyli Sınır Kapısı yakınlarında çok sayıda TIR yoldan çıktı. Karayolları ekipleri iki sınır kapısına giden karayolları üzerinde tuzlama çalışmalarına başladı.

        Kent merkezinde etkili olan hafif kar yağışı nedeniyle yollarda tuzlama çalışması yapılırken, çok sayıda araç yolda kaldı. Trafik ekipleri sürücüleri dikkatli gitmeleri konusunda uyarıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ