Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Yeni kadın savunması: Dövdü, ben de onu dövdüm

        Sedef ŞENKAL DEMİR/AHT

        Eşlerine şiddet uygulayan erkeklerden sonra şimdi de kocalarını döven eşler de hâkim karşısına çıkmaya başladı. Kadınlar “Kocam beni dövüyordu, ben de dayanamadım, dövdüm” diye savunma yapıyor. En son boşanmak istemeyen kocasını döven bir kadın yargılandı.

        Kadına şiddet gösteren erkeklerin yargılandığı davalar sürerken, kocalarını döven eş davalarındaki sayı da artıyor. Kadınların savunmaları genellikle “Şiddet gösteriyordu ben de onu dövdüm” şeklinde olurken son olarak 5 çocuk annesi, kocasını dövdüğü gerekçesiyle hâkimkarşısına çıktı.

        Aytekin Sabuncular, kendisine boşanma davası açan eşi Sefinaz Sabuncular tarafından duruşma çıkışı bıçaklanıp, dövüldü. Hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Sefinaz Sabuncular, mahkemedeki ifadesinde “Eşim sabıkalı bir hırsız. En az 20 kez adliyelik oldu.Her seferinde bana şiddet gösteren kendisidir. Boşanmak için dava açtımama yine uslu durmadı. Duruşma çıkışı bana saldırmaya kalktı” dedi. Hâkimin “Siz daha önce de aynı suçtan yargılanmışsınız. Eşinizi dövmüşsünüz” sorusuna ise “Ne yapayım boşanmıyor” diye yanıt verdi.

        Bir başka davada ise birbirlerine karşı şiddet gösteren Mustafa ve Zarife Uğuz çifti sanık oldu. Akşam yemeğini beğenmeyip eşine, “Bu nasıl yemek” diyerek tekme tokat saldırdığı için hakkında 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istenen Mustafa Uğuz, hâkimin “Bak bir yemeği beğenmeyince eşini dövmüşsün, tekmeyle vurmuşsun” sözlerine “Tamam tartıştık ama kendisine laf söyletmedi ki. Cam küllüğü kafama fırlattı. Acımdan ne yaptığımı bilmiyorum. Asıl şikâyetçi olan bendim ama şikâyetimi sonra geri aldım. O şikâyetini geri almamış. Ona vurmamıştım ki” şeklinde karşılık verdi.Hâkimin “Karının boynundaki kızarıklıkları nasıl açıklayacaksın?” sorusu üzerine de “Eşim şiddet yanlısı bir kadın. Kardeşlerimi de dövmüştü, o zaman boynu kızarmış olabilir” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ