Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kadir Topbaş'dan müjde, Bayrampaşa Metro İstasyonu'ndan Eyüp Meydanı'na finiküler müjdesi, Kadir topbaş'tan açıklama

        Eyüp'te vatandaşlarla buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Eyüplü vatandaşlarımız metroya kolaylıkla ulaşsın diye Bayrampaşa Metro İstasyonu'ndan Eyüp Meydanı'na yüzeysel bir finiküler yapacağız" dedi.

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçim gezilerini Eyüp'te sürdürdü. AK Parti Eyüp Başkan Adayı Remzi Aydın ile birlikte Eyüp'ün Göktürk, Kemarburgaz, Alibeyköy, Küçükköy ve Silahtarağa gibi mahallelerinde vatandaşları selamlayan Başkan Topbaş, daha sonra Eyüp Meydanı'ndaki coşkulu kalabalığa seslendi.

        Konuşması sık sık 'İstanbul seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla kesilen Başkan Kadir Topbaş, Eba Eyyüb El Ensari Hazretleri'nin manevi huzurunda Eyüplülerle birlikte olmaktan ve İstanbul'a hizmet etmekten büyük gurur duyduğunu belirterek, "Dönemimizde dünyanın hayranlığını kazanacak hizmetler yapmamıza fırsat verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Son 50 yılda yaşananların ardından 10 yılda yaptıklarımız destan olarak kabul ediliyor" dedi.

        Bayrampaşa Metro İstasyonu'ndan Eyüp Meydanı'na yüzeysel bir finiküler yapmayı planladıklarını vurgulayan Başkan Topbaş, "Eyüplü vatandaşlarımız metroya kolaylıkla ulaşsın diye Bayrampaşa Metro İstasyonu'ndan Eyüp Meydanı'na yüzeysel bir finiküler yapacağız. Birileri uzmanları topluyor proje üretmeye çalışıyor. Proje bizim işimiz, bizim işimiz mesleğimiz bu. Hizmet etme akımız var. İnsanlarımızı daha nasıl memnun edebiliriz diye düşünüyoruz. Eyüp Sultan'a gelecekler finikülerle bu metroya direk ulaşacaklar" diye konuştu.

        Eyüp Cami projesini bitirmek üzere olduklarını hatırlatan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Burada Eyüp'e yakışır bir meydan ortaya çıkacak inşallah. Eyüp Sultan Hazretleri'nin türbesini onarmak 4. Murat'tan sonra 300 yıl sonra bize nasip oldu. İğneyle kuyu kazar gibi özenle tertemiz hale getiriyoruz. Oradaki abdest kuyusu ile kanallarını ve padişahların cülus yolunu da yeniliyoruz. Eyüp Sultan Ebu Eyyüb El Ensari Hazretleri'ne yakışır hale geliyor inşallah. Bu hizmet bize düştü, kendimizi şanslı olarak görüyoruz."

        "Yine hamd ediyorum ki Fatih Sultan Mehmet Hazretlerinin kendi has akçesinden ibadete açmak için satın aldığı Küçük Ayasofya ile Zeyrek Cami'ni restore ederek ibadete açmak bize nasıp oldu" diyen Topbaş, "Bize destek verirseniz bu projeler daha başlangıç. Yaptığımız işler yapacaklarımızın teminatı. Biz hizmet etmeye doymuyoruz, İstanbul da hizmete doymuyor. Yaptıklarımıza başkalarının hayalleri bile yetişemez" şeklinde konuştu.

        UCLG Başkanı olarak dünyadaki tüm belediyelerin nüfus yoğunluğu problemi yaşadığını yakından bildiğine dikkat çeken Kadir Topbaş, "İstanbul 60 milyar yatımla bir gülistan oldu. Altyapıdan ulaşıma, çevrede sağlığa kadar her alanda güzel hizmetlerle buluştu. Eserlerimiz ortada, İstanbul bizi biliyor, biz de İstanbul'u. Başta ulaşım olmak üzere yaptığımız çalışmalar şehrin çehresini değiştirdi. İstanbul'un altını demir ağlarla örüyoruz. Şehrin her tarafını metro ağlarıyla örüyoruz. Biliniyor ki bu ekip metro sözü verirse mutlaka yapar. O nedenle her gittiğimiz yerde metro sözü almak istiyorlar. Çünkü biz ne söylediysek, sözümüzün arkasında durduk ve İstanbul'u dünyanın örnek aldığı bir şehre dönüştürdük. Haliç'te yaptığımız çevre yatırımlarıyla Eyüp bugün bir sahil ilçesi haline dönüştü. 5 kilometre öteden dev tünelle İstanbul Boğazı'nın suyunu getirdik, şimdi Haliç'te hayat var, 42 çeşit balık var" dedi.

        HALİÇ'E OSMANLI PROJESİ

        "Haliç bir kültür ve sanat havzası haline geldi" diyen Topbaş, "Burada teknecilik yapanlara elektrikli kanca burun tekneyi ücretsiz vereceğiz. Gondol gibi bizim kültürümüzden bir parça olarak burada hizmet verecekler. Bir proje adamı olarak her gittiğimiz yerde daha neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Daha geçen gün Alibeyköy'den geçecek ve 2017 sonunda bitecek 17,5 kilometrelik metronun temelini attık. 840 milyon liralık yatırımı borçlanmadan kendi bütçemizden yapıyoruz" şeklinde konuştu.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ