Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Soma'da maden kazası, Soma maden faciası, Soma maden, Soma'da kömür ocağında yangın, Soma kömür ocağı trafo patlaması yangın

        HT GAZETE / ANKARA

        Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve bugün bütün camilerde okunması beklenen Cuma Hutbesi'nin konusu, Soma'da maden ocağında meydana gelen facia oldu.

        Bütün il müftülüklerine gönderilen 'Müminler Tek Vücut Gibidir' konulu Cuma hutbesinde, yüreklerin Soma'daki maden faciasında yaşamlarını yitirenler için yandığı belirtilirken, "Yüzlerce insanımız, çocuklarına ekmek getirmek için girdiği kara toprağın bağrında can verdi. Bu defa ateş düştüğü yeri de yaktı, düşmediği yeri de. Bugünler, millet olarak acıları paylaşma, yaraları sarma günleridir. Müminler, bu tür acı hadiselerden ders ve ibret alırlar. Görev ve mesuliyetlerinin tam manasıyla idrakine ererler. Bilhassa insan sağlığı ve hayatı açısından risk oluşturacak işlerde, hiçbir şekilde tedbirsizlik zaafı içine düşmezler. Zira kader ve ecel, insanoğlunun ihmal ve sorumluluklarını asla ortadan kaldırmaz. Takdir, insanoğlunun tedbir sorumluluğunu ortadan kaldırmaz" ifadelerine yer verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ