Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BEKO Ligi'nde sezonun tamamlanmasına 1 hafta kala küme düşenlerle Play-Off'a kalanlar netleşirken, gözler bu kez de haftasonu oynanacak son maçlarla şekillenecek Play-Off eşleşmelerine çevrildi.

        Geçen hafta iddiası bulunmayan takımların "onur mücadelesinden" dem vurmuş ve gerek Bandırma'yı, gerek Mersin'i, gerekse Aliağa Petkim'i kaybetseler de kimsenin gıkını çıkaramayacağı maçlarda aldıkları galibiyetlerden ötürü tebrik etmiş, etik değerlere vurguda bulunmuştuk. Bu hafta da ligde hiçbir iddiası kalmayan Erdemir'in Galatasaray Medical Park'a iki uzatmalı direnişi, yukarıdakilerle örtüşen güzel bir örnekleme oldu. Ancak haftaya damga vuran öyle bir sonuç varki, değinmeden geçmek ayıp olur!.. Trabzon'un, Beşiktaş'la can alıp can verdiği saatlerde Olin Edirne'yi İzmir'de ağırlayan Pınar Karşıyaka, kendisine hiç de yakışmayan bir sonuçla rakibine evinde 20 sayı farkla kaybetti. Sakatlık ve hastalıklarla boğuşan Olin, zorlu rakibine aynı farkla bu maçı yitirse kimse şaşırmazdı. Yine galibiyete ihtiyacı olan Olin, 1-2 sayı farkla kazansa müthiş mücadele ve dirençle bu sonuca erişebileceğinden dolayı yadırgamazdık. Ancak evinde dev rakiplere kök söktüren, Banvit'i evinde yenen Kaf Kafin Karşıyaka'da hiç de alışmadığımız "teslimiyetçi" görüntüsü oldukça rahatsız ediciydi. Trabzon bu sonuçla küme düşerken, etik bir kenara, vicdani açıdan da hiç de hoş olmayan bu sonuç, Pınar Karşıyaka'yı zan altında bırakmaya yetecek türdendi.

        Tofaş'la Türk Telekom arasındaki Play-Off yarışından galip çıkan taraf ise Tofaş oldu. Bursa temsilcisi, son dönemin formda ikilisi Zuza-Ruzic'le pota altından 41 sayı çıkardığı maçta rakibini farklı yenip bileti kaptı.

        Haftanın en önemli derbisinde ise Anadolu Efes'le Fenerbahçe Ülker, kalitesi vasatı dahi bulmayan maçta Play-Off öncesi hiç de olumlu sinyaller vermediler. Efes, kırılma anlarını bu sezon kötü oynayan rakibini Savanovic ve Doğuş'un kritik sayılarıyla aşarak 3. sıradaki yerini korudu.

        Diğer Yazılar