Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Astroloji 23 Eylül Sonbahar Ekinoksu'nda nelere dikkat edilmeli?

        Ekninokslar dünyevi alandaki yaşam formlarına ruhsallığı getirirler. Ruh ve madde arasında dengenin sağlanması için geçiş günleridir.

        İnsanlar faaliyet halindeyken huzur ve denge bulmakta zorlanırlar. İçsel olarak her şeyin zıddını ararlar. Her şeyi bilerek, öngörüp planlayarak karar vermeye alıştıkları için faaliyeteara vermek istemezler. Yoğunluk arttıkça kararsızlık ve yönsüzlük artar.

        Bu iki unsur arasındaki dengesizlik, zıtlığın artmasına, huzursuzluğa ve korkuya sebep olur. Artan yönsüzlük duygusu nedeniyle karar veremez, hareket edemez duruma gelirler. Dengeyi bulmak ve yol almak için sistemlerine yeni enerjilerin dengenin yüklenmesi gerekir. Ekinokslar bu işe yarar.

        Ruh ve maddeyi dengelerken rutin içinde kaybolan insana özünü hatırlatıp, yavaşlaması ve hedeflerini gözden geçirmesi için yenilenmiş enerjiler sunar.

        Tekamül arzusunda olan insanlık için denge enerjileri çok önemlidir. Sonbahar başlangıcını temsil eden bu ekinoks tohumun topraktaki bilincini temsil eder. Vakti gelene kadar dinlenecek, ihtiyaç duyduğu enerjiyi dünyadan alacak ve yeniden filizlenecek. Haz veren sonbahar renkleri olgunluğu ve huzuru tesis eder.

        23 Eylül ekinoksu için sonbahar renklerinde giyinmek bedenin bilgeliğini harekete geçirir. Yaşam alanlarımıza aynı enerjinin sinmesi için renklerle ufak değişikliler yapmak ruhu harekete geçirir. Ruh ve beden doğanın şifalı güçleri eşliğinde bütünleşirken haz ve huzurla yol alır. Sonbahar, büyümeyi ve olgunluğu temsil ettiğinden bu ekinoksta fikirleri gözden geçirip ham olanları ayıklamakta fayda var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ