Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu AB'den Doğu Kudüs dahil tüm Filistin'de yapılacak seçimlere destek mesajı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki ile Brüksel'de görüştü. Görüşme hakkında yapılan açıklamaya göre, Borrell ile Maliki Filistin'de düzenlenecek seçimler hakkında görüş alışverişi yaptı.

        AB'DEN DESTEK

        Açıklamada, "Yüksek Temsilci Borrell, Doğu Kudüs dahil olmak üzere Filistin'in tamamında seçimlerin düzenlenmesine AB'nin güçlü desteğini yineledi." ifadesine yer verildi.

        AA'nın haberine göre; hukukun üstünlüğü ve insan hakları temelinde kapsayıcı, hesap verebilir, işleyen, demokratik Filistin kurumlarının iki devletli çözüm için hayati önem taşıdığı ifade edilen açıklamada, "AB, AB-Merkezi Seçim Komisyonuna devam eden yardımları vasıtasıyla yapılacaklar da dahil olmak üzere bu önemli süreci desteklemek için elinden geleni yapmayı arzu etmektedir." denildi.

        DOĞU KUDÜS BELİRSİZLİĞİ

        Filistin'de 15 yıl aradan sonra 22 Mayıs'ta milletvekilliği seçimleri yapılması kararlaştırılmıştı. Filistin yönetimi, seçimlerin Doğu Kudüs'te de yapılmasına izin vermesi için uluslararası kamuoyuna İsrail'e baskı yapması çağrısında bulunmuştu.

        Ancak uluslararası kamuoyundan bu çağrılara şu ana kadar henüz ciddi bir yanıt gelmezken, İsrail'in Filistin seçimlerinin Doğu Kudüs'te de yapılmasına izin verip vermeyeceği henüz bilinmiyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ