Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: ABD'de 124 emekli amiral ve generalden Joe Biden'a sert mektup! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        ABD'de 120 emekli amiral ve general ulusal güvenliği tehdit edecek adımların atıldığını ifade ederek ABD Başkanı Joe Biden'a çok sert bir mektup yazdı.

        124 emekli amiral ve general seçimlere hile karıştırıldığını, Marksist diktatörlüğe doğru ilerlendiğini ifade etti.

        "ULUSUMUZ BÜYÜK BİR TEHLİKE İÇİNDE"

        Mektupta yer alan bazı ifadeler şöyle:

        "Ulusumuz büyük bir tehlike içinde. Anayasal Cumhuriyetimizin hayatta kalması için için savaşıyoruz. Çatışma, sosyalizm ve Marksizm destekçileri ile Anayasal özgürlük ve özgürlük taraftarları arasında.

        2020 seçimleri sırasında 317 emekli tarafından "Kıdemli Askeri Liderlerden Açık Mektup" imzalandı. Generaller ve Amiraller, 2020 seçiminin ülkenin kurulmasından bu yana gerçekleşen en önemli seçim olabileceğini söyledi. "Demokrat Parti'nin Sosyalistleri ve Marksistleri kucaklamasıyla, bizim tarihsel yolumuz tehlikede. " Maalesef, bu ifadenin gerçekliği seçimden sonra çabucak ortaya çıktı.

        REKLAM

        Adil seçimlerin önemine işaret edilen mektupta, "Halkın iradesini doğru yansıtan adil ve dürüst seçimler olmazsa Anayasal Cumhuriyetimiz kaybolur. Seçim bütünlüğü, yasal oy kullanılmasını ve sayılmasını gerektirir. Yasal oylar, meclisin onaylı kontrolleri tarafından devlet kimlikleri, doğrulanmış imzalar kullanılarak tanımlanır. Günümüzde pek çok kişi, adil ve dürüst seçimlerden kaçınmak için bu tür sağduyulu kontrolleri ırkçı olarak nitelendiriyor. Uygunluğun kanıtını bastırmak için ırkçı terimler kullanmak başlı başına bir gözdağı taktiğidir. İlaveten, bütünlüğün sağlanması için seçim süreçlerimizde hukukun üstünlüğü ilkesi uygulanmalıdır. FBI ve Yüksek Mahkeme, seçim usulsüzlükleri ortaya çıktığında hızlı hareket etmeli ve 2020'de olduğu gibi bunları görmezden gelmemelidir." görüşlerine yer verildi.

        Mektupta, Biden yönetiminin "diktatörce" bir şekilde Anayasal haklara saldırı başlattığı iddia edilirken, "Kongre'yi atlayarak 50'den fazla İcra Kararı hızla imzalandı ve çoğu önceki Yönetimin etkili politikalarını ve düzenlemelerini tersine çevirdi. Dahası, kısıtlamalar, okul ve iş yerlerinin kapatılması, yazılı ve sözlü ifadelerin sansürlenmesi gibi temel haklarımıza yönelik doğrudan saldırılardır. Sosyalizme ve Marksizme karşı hareket edecek, Anayasal Cumhuriyetimizi destekleyen ve özel çıkarlara veya aşırılık yanlısı gruplara değil, tüm Amerikalılara, özellikle orta sınıfa odaklanırken mali açıdan sorumlu bir yönetimde ısrar eden politikacıları desteklemeli ve sorumlu tutmalıyız." değerlendirilmesinde bulunuldu.

        FRANSA'DA ASKERLERDEN BİLDİRİ

        20 emekli general, emekli ve muvazzaf 100 kadar subay ile binden fazla askerin, Valeurs Actuelles sitesinde 21 Nisan'da yayımladıkları bildiride, ülkede büyüyen bir kaos olduğu iddiasında bulunularak, Cumhurbaşkanı Macron'a bu kaosu engellemezse iç savaş çıkacağı ve ölümlerden sorumlu olacağı uyarısında bulunulmuştu.

        REKLAM

        İslamcılık ve banliyölerde yaşayanların, Fransa'da toplumsal bölünmeye yol açtığı iddia edilen mektupta, askerler, yöneticilerin bu tehlikeleri yok etmesi gerektiğini savunmuştu.

        Fransa'da 16 emekli generalin, ayrıca Ulusal Meclisteki siyasi gruplara "İslamcılığa ve Fransa'nın parçalanmasına karşı küresel bir stratejinin" geliştirilmesinin talep edildiği ve "iç savaş" uyarısının yapıldığı bir dosya gönderdiği ortaya çıkmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ