Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika korkutan açıklama: Türkiye'den dönen kişide koronavirüs tespit edildi

        ABD'de görülen koronavirüs vakaları 500'ün üzerine çıkarken, şimdiye dek 18 vakanın görüldüğü Maryland eyaletinin valisi Larry Hogan dün bir basın toplantısı düzenledi.

        Basın toplantısında 2 kişide daha koronavirüs tespit edildiğini belirten Hogan, bunlardan birinin 86 yaşındaki bir kadın olduğunu ve bu kişinin Türkiye'ye yaptığı ziyaretin ardından yapılan testin pozitif çıktığını söyledi.

        Vali Hogan, "Bu Türkiye'ye seyahatle bağlantılı tüm dünyada bildirilen ilk vaka" ifadelerini kullandı.

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,Twitter'dan yaptığı paylaşımda, ABD vatandaşı 86 yaşındaki kadın hastaya, Türkiye ziyaretinden sonra Kovid-19 tanısı konduğu haberlerinin yayıldığını belirterek, "Son 2 haftanın kayıtlarında ABD vatandaşı 86 yaşında tek kadın vardır. Türkiye'yi ziyaret etmemiştir, 3 Mart'ta İstanbul aktarmalı, Tiran'dan Washington'a gitmiştir" ifadelerini kullandı.

        KARANTİNAYA ALINDI

        Kadının Türkiye'den döndükten sonra evine kapandığı ve ilk 6 gün boyunca herhangi bir semptom göstermediği, sonrasında ise hastaneye kaldırılarak karantinaya alındığı bildirildi.

        REKLAM

        86 yaşındaki kadının herhangi bir toplu etkinliğe katılmadığını belirten Hogan, kadının iki aile üyesinin de karantina altında tutulduğunu belirtti.

        Kadın hastanınyanı sıra, 60'lı yaşlarındaki bir adamın da koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirten Vali Hogan, bu kişinin de kısa süre önce Tayland ve Mısır'ı ziyaret ettiğini açıkladı.

        Amerika Birleşik Devletleri'nde şu ana kadar 34 eyalette, 500'den fazla kişide görülen koronavirüs nedeniyle 24 kişi hayatını kaybetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ