Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'li kardeşlerden ünlü iş insanı Pırlant'a babalık davası!

        İzmir ve Chicago'da milyonlarca liralık yatırımı bulunanKasımPırlant’ın, yıllar önce Chicago'da anneleri Carolyn Jackson ile beraber olduğunu belirten Henry Kevin Jackson (30) ve Candice Jackson (36) kardeşler, avukatları aracılığıyla İzmir 13. Aile Mahkemesine başvurarakPırlant’a babalık davası açtı.

        Jackson kardeşler, babaları olduğunu iddia ettikleriPırlanthakkında internet üzerinden araştırma yapmıştı.Pırlant'ın İzmir’de olduğunu öğrenen Jackson kardeşler,Pırlant’ın yanına gelmiş ancak görüşmelerden bir sonuç alamamışlardı.

        Kardeşler, İzmir 13'üncü Aile Mahkemesi'ne başvurarakPırlant'a babalık davası açtı. Jacksonkardeşler,İzmir veChicago'da milyonlarca liralık yatırımı bulunanKasımPırlant'ın, yıllarönce bu kentte, anneleri Carolyn Jackson ile beraber olduğunu belirtmiş, önceliklerinin para olmadığını, sadece babalarının kendilerini kabullenmemelerini içlerine sindiremediklerini söylemişti.

        REKLAM

        PIRLANT'LA İKİ KEZ GÖRÜŞTÜLER

        Henry Kevin ve Candice Jackson kardeşler, İzmir'deKasımPırlantile iki kez görüştü. İki kardeşPırlant'ın hukuken kendilerini çocukları olarak kabul etmediğini belirtti. Görüşmede duygu dolu anlar yaşadığını anlatan kardeşlerden Candice Jackson, "Ben babamı az çok hatırlayabiliyorum, 1985 yıllarında ben küçük bir çocuktum ve onun hayatımızın bir parçası olduğunu hayal meyal hatırlıyorum. Küçüktüm ve karnım acıkmıştı, babamdan bana bir şeyler almasını istemiştim. Babam, 'Tamam, sana yemek almaya gidiyorum' deyip gitti. Onunla ilgili hatırladığım son şey bu" dedi.

        Diğer kardeş Henry Kevin Jackson ise kendisinin yüz hatlarına bakılmasıyla bile gerçeğin görülebileceğini ileri sürerek, "Anneme hiç benzemiyorum.KasımPırlant'ın ikizi gibiyim. Onunla ilk görüşmemizde duygulandım, çünkü Chicago'dan bütün o yolu babamla bir ilişki kurabilmek için gelmiştim" diyerek duygularına dile getirdi.

        REKLAM

        KARDEŞİYLE YAPILAN DNA TESTİNİN SONUÇLARI ORTAYA ÇIKTI

        Henry Kevin Jackson ve Candice Jackson kardeşlerin,KasımPırlant'ın isminin açıklanmasını istemeyen erkek kardeşiyle, özel bir merkezde DNA testi yaptırdıkları ortaya çıktı.

        Geçen 5Kasım'da sonuçları çıkan DNA testine göre,KasımPırlant'ın kendisinden doku alınan erkek kardeşiyle Henry Kevin Jackson'ın yüzde 99.77, Candice Jackson'ın ise yüzde 99.04 akrabalık bağı olduğu belirlendi.

        KASIMPIRLANTKONUŞMAKTA VE YÜRÜMEKTE ZORLANIYOR

        Jackson kardeşlerle buluşmasında çektirdiği fotoğrafta, elinde baston görülenKasımPırlant'ın geçen yaz felç geçirdiği, uzun süre bedeninin sol tarafını hissetmediği, İzmir'deki özel bir hastanede tedavi gördüğü öğrenildi. Konuşmakta ve yürümekte zorluk çekenPırlant'ın, hâlâ İzmir'deki özel bir merkezde fizik tedavi seanslarına gittiği belirtildi.

        REKLAM

        "PIRLANT'IN ESKİ EŞİ BABAMIZI DOLDURUYOR"

        Hukuk mücadelesi başlatan kardeşlerden Candice Jackson, İzmir'dePırlant'ın kendilerine çok soğuk davrandığını belirtip, bunun nedeni olarak daKasımPırlant'ın boşandığı eşi, Tülay DuyguluPırlant'ı gösterdi. Candice Jackson, Tülay DuyguluPırlant'ın,KasımPırlant'ı yönlendirdiğini ve onun kendilerini çocukları olarak kabul etmemesini sağladığını ileri sürerek, "Biz daha önceden de, şimdi de amacımızın para, maddiyat olmadığını söyledik. İzmir'e geldiğimizde, karşılaştığımız manzara içler acısıydı. Tülay DuyguluPırlantisimli kişi, hem bana hem de kardeşime nazik bir insanın söylemekten çekineceği şeyler söyledi.KasımPırlant bizim babamız ve eski eşinin onu yönlendirdiğini düşünüyoruz" dedi.

        "ASILSIZ, HAKSIZ VE MESNETSİZ İDDİALAR"

        KasımPırlant'ın avukatı Oktay Cerit, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, müvekkilinin cevap hakkının saklı olduğunu belirterek, "Şu an itibarıyla söyleyebileceğimiz tek şey,KasımPırlant'ın asılsız, haksız ve mesnetsiz iftiralarla yıpratıldığıdır. Cevap hakkımızı şu anlık saklı tutuyoruz, iddialarla ilgili hukuki çalışmalarımız sürüyor" demişti.

        ÜNLÜ İŞİNSANININ FİLMLERİ ARATMAYAN HİKAYESİ

        Chicago'da 1973 yılında iş yaşamına bir eğlence mekanında garsonluk yaparak başlayıp, daha sonra aynı eyalettelokanta satın alan, 1978 yılında emlak işine girişen ve 1985 yılına geldiğinde burada 9 alışveriş merkezi sahibi olanPırlant, 2005'te İzmir'de başladığı milyonlarca liralık yatırımlarıyla ekonomi dünyasında adından söz ettirdi.Pırlant, garsonluktan başlayıp gayrimenkul krallığına giden başarılı bir iş hayatına imza attı.

        Chicago'da doğup büyüyen Henry Kevin Jackson ve Candice Jackson kardeşler, 1999 yılında ölen anneleri Carolyn Jackson'ın kendilerine söylediği, "Babanız bizi terk etti. Yunanistan'da gemicilik şirketi var, orada yaşıyor" sözlerinin gerçek olmadığını anlayınca, babalarının peşine düştü. Annelerinin yıllar önce çalıştığıChicago Club'a giden ve burada çalışanlarla konuşan Jackson kardeşlere,babalarının da aynı yerde çalışanKasımPırlantolduğu, anneleri Carolyn ile beraber yıllar önce bu kulüpte birlikte çalıştıkları söylendi. Bunun üzerine Henry Kevin ve Candice Jackson kardeşler, internet üzerinden babaları olduğunu düşündükleriKasımPırlanthakkında araştırma yaptı. Jackson kardeşler, vakit kaybetmeden İzmir'de olduğunu öğrendikleriPırlant'ın yanına geldi. Görüşmelerde bir sonuç çıkmayınca, Jackson kardeşlerKasımPırlant'a babalık davası açtı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ