Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'li Müslüman vekil Yahudilerden özür diledi

        ABD Kongresine giren ilk başörtülü Müslüman kadın İlhanOmar,hakkındaki anti-semitizm suçlamalarına karşılık Twitter'dan açıklama yaptı.

        Anti-semitizmin gerçek olduğunu belirterek, bunu kendisine öğreten Yahudi arkadaşlarına teşekkür edenOmar, "Amacım Yahudi seçmenlerimi ve Amerikalı Yahudileri kırmak değildi. Kimliğim üzerinden bana saldıranlardan da beklediğim gibi her zaman geri adım atmaya ve eleştiri yoluyla düşünmeye istekli olmalıyız. Bu sebeble net bir şekilde özür dilerim." ifadesini kullandı.

        "LOBİLERİN PROBLEMLİ ROLÜNÜ VURGULAMAYA DEVAM EDECEĞİM"

        AA'nın haberine göre; Omar, lobi yapan firmaların ABD siyasetine verdiği zarar konusundaki sözlerinin ise arkasında olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

        REKLAM

        "Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi (AIPAC), Ulusal Tüfek Derneği (NRA) veya fosil yakıt endüstri lobilerinin siyasetimizdeki problemli rolünü vurgulamaya devam edeceğim. Çok uzun zamandır devam eden bu konuyu dikkate almalıyız."

        ABD Temsiciler Meclisi'nin ilk başörtülü Müslüman kadın üyesi unvanını alanOmar, inancı sebebiyle hakaret ve eleştirilere maruz kalmış, son olarak Cumhuriyetçi Senato lideri Senatör Kevin McCarthy tarafından anti-semitizm ile suçlanmıştı.

        Omarise McCarthy'i İsrail lobilerinden para almakla suçlamıştı.Omar'ın bu ifadesini anti-semitizm olarak değerlendiren birçok Cumhuriyetçi kongre üyesiOmar'a tepki göstermiş, Demokrat Temsilciler Meclisi lideri Nancy Pelosi başta olmak üzere Demokrat siyasetçiler deOmar'ın özür dilemesini istemişti.

        TRUMP'TAN İLHAN OMAR AÇIKLAMASI

        ABD Başkanı Donald Trump, Müslüman Kongre üyesi İlhan Omar'ın İsrail lobisinin ABD'de Kongre üzerindeki etkisi üzerine yaptığı yorumlara sert tepki gösterdi.

        Başkan Trump, Texas eyaletinde düzenleyeceği mitinge giderken uçakta konuştu.

        Trump, bir soru üzerine "Bence o (İlhan Omar) kendisinden utanmalı. Berbat bir açıklamaydı ve özrün de yeterli olduğunu düşünmüyorum." dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ