Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Fatih camii'nde on binlerce kişi Kudüs için toplandı

        ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye'nin pek çok noktasında protesto edildi. ABD Başkanı Donald Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarını açıklaması, Fatih Camii'nde binlerce kişi tarafından protesto edildi.Gösteri öncesi çok sayıda vatandaş ellerinde Filistin bayraklarıyla camiye gelirken, yoğun güvenlik önlemleri alındı.

        ABD KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE KUDÜS EYLEMİ

        Cuma namazı çıkışı ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplananlar, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti. Türk ve Filistin bayrağı taşıyan eylemciler yapılan basın açıklaması sonrası olaysız dağıldı.

        Cuma namazının ardından Sarıyer AK Parti İlçe Başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen çeşitli siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar, İstinye'deki ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları bulunan kalabalık burada "Mescid-i Aksa Kutsalımızdır. Kudüs Şerefimizdir" yazılı pankart açtı. Okunan basın açıklamasında Kudüs'ün tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olduğu, alınan kararın İsrail ve Filistin toplumları arasında husumeti artırmaktan başka hiç bir sonucu olamayacağı vurgulandı.

        POLİSTEN GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

        Polis eylem sırasında çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Polis helikopteri de havadan denetim yaptı. Basın açıklaması süresince başkonsolosluğun bulunduğu Sarıyer Caddesi trafiğe kapatıldı. Açıklamanın bitmesiyle cadde yeniden trafiğe açıldı. Grup üyeleri olaysız şekilde dağıldı.

        15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANITI'NDA PROTESTO

        15 Temmuz Derneği, darbe girişiminde yaralanan gazilerle birlikte ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda protesto etti.

        EYÜP SULTAN CAMİSİ'NDE PROTESTO

        Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının önderliğinde Eyüp Sultan Camisi'nde sabah namazını kılan vatandaşlar, daha sonra ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki göstermek için meydanda bir araya geldi.

        Ellerinde "Kudüs onurumuzdur", "Kudüs namusumuzdur", "Kudüs istiklal ve istikbaldir" dövizleri taşıyan katılımcılar, sloganlar attı.

        REKLAM

        İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖSTERİ

        İstanbul Üniversitesi'ndeki bir grup öğrenci, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto etti."Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı gençlik ayakta, Filistin'in yanında" yazılı pankart taşıyan öğrenciler, sloganlar attı.

        ANKARA'DA HACI BAYRAM CAMİSİ'NDE PROTESTO

        Cuma namazının ardından Memur-Sen'in çağrısıyla Ankara'da Hacı Bayram Camisi'nde bir araya gelen STK temsilcileri ve vatandaşlar, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını telin etti. Eylemde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kudüs, direnişin en stratejik, en önemli hattıdır. Kudüs düşerse direniş hattı çöker. Bu böyle bilinmelidir. O nedenle her kim kendisini antiemperyalist olarak, sömürge karşıtı olarak tanımlıyorsa, onları ve tüm Müslüman dünyayı Kudüs direnişi etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz" dedi.

        ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı Ankara'da Hacı Bayram Camisi'nde cuma namazının ardından protesto edildi. Eyleme Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen yönetim kurulu üyeleri, sendika başkanları, Şanlıurfa Milletvekili Sağlık-Sen onursal başkanı Mahmut Kaçar ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

        Protesto eyleminde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kudüs, direnişin en stratejik, en önemli hattıdır. Kudüs düşerse direniş hattı çöker. Bu böyle bilinmelidir. O nedenle her kim kendisini antiemperyalist olarak, sömürge karşıtı olarak tanımlıyorsa, onları ve tüm Müslüman dünyayı Kudüs direnişi etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

        İZMİR

        ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması İzmir'de protesto edildi.

        İzmir Sivil Toplum Kuruluşları (İZTOK) öncülüğünde çeşitli STK ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar cuma namazı sonrası Konak Yalı Camisi önünde toplandı.

        Türk ve Filistin bayrakları ve Mescidi Aksa fotoğrafları taşıyan kalabalık, "İnsanlık uyuma Kudüs'e sahip çık", "Direnişe devam Kudüs'e selam" sloganları attı.

        İZTOK Dönem Sözcüsü Cüneyd Dayhan, yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs ile ilgili yaptığı hukuksuz ve sorumsuz açıklamayı kabul etmediklerini söyledi.

        AK Parti İzmir İl Başkanı Delican da Kudüs için de sonsuza kadar nöbet tutabileceklerini söyledi.

        Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan ise Kudüs'ün İslam'a ait olduğunu ve öyle de kalacağını vurguladı.

        TUNCELİ

        ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı Tunceli'de protesto edildi.

        Cuma namazı çıkışı Atatürk Mahallesi'ndeki Yunus Emre Camii önünde bir araya gelen grup ellerinde "Kudüs bizimdir", "Tunceli Kudüs'e sahip çıkıyor", "Kudüs kırmızı çizgimizdir" yazılı dövizlerle Trump'a tepki gösterdi.

        Grup adına açıklamada bulunan AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs açıklamasının, insanlık vicdanını yaralayarak bölgedeki sorunları derinleştirdiğini söyledi.

        Açıklamaya, Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, partililer, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        KONYA

        Konya'da sabah namazı sonrası toplanan vatandaşlar, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması kararına tepki gösterdi.

        Tarihi Kapu Camisi önünde sabah namazı sonrası bir araya gelen vatandaşlar, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

        Sık sık tekbirler getiren gruptakiler, "Kudüs İslam'ındır", "Kudüs Müslümanların onurudur" pankartı açtı.

        Çeşitli sivil toplum örgütlerinin destek verdiği gösteride grup adına açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Kudüs'ün, Müslümanların ilk kıblesi ve onuru olduğunu söyledi.

        Programa, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da katıldı.

        ŞANLIURFA

        Şanlıurfa'da, Osmanlı döneminden bu yana sürdürülen "esnaf duası" için bir araya gelen esnaf ve vatandaşlar, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması kararına tepki gösterdi.

        REKLAM

        Tarihi Balıklıgöl yerleşkesinin yakınlarındaki iş yerlerinde faaliyet gösteren esnaf, asırlardır süren gelenek kapsamında haftanın iki günü "hayırlı ve bereketli kazanç" için dua ediyor.

        Tarihi çarşılar bölgesinde sabah saatlerinde yapılan "esnaf duası"nın ardından, Müslümanların ilk kıblesine ev sahipliği yapan Kudüs için de dua edildi. Bu sırada bazı vatandaşlar gözyaşı döktü.

        DİYARBAKIR

        Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.Aralarında Memur-Sen, Mustazaflar Cemiyeti, Özgür Kudüs Platformu, İHH İl Temsilciliği, Özgür Der ve İhvan Der'in de bulunduğu Diyarbakır İslami Sivil Toplum kuruluşları, Sur ilçesinde İslam'ın 5. Harem'i Şerif'i olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami'de kılınan cuma namazının ardından ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto etti.

        KARAMAN

        Karaman'da sivil toplum kuruluşları ABD Başkanı Trump'ın "Kudüs" ile ilgili aldığı kararı protesto etti.

        Sivil toplum kuruluşları öncülüğünde vatandaşlar cuma namazı sonrası Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Kudüs protestosuna eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı. Burada konuşan Davutoğlu, "Gün ses verme günüdür. Gün zulme karşı sükut etme günü değil, zulme karşı tek bir yürek halinde ses verme günüdür. Bugün yurdumuzun her bir yerinde burada olduğu gibi sivil toplum örgütlerimizin çağrısıyla açık meydanlarda ses veriyoruz. Allah o sesi verenlerin sesini gür eylesin. Allah bu zulüm karşısında bizlerin zihni berrak, yüreği her zaman imanla dolu ayaklarını sabit eylesin. Biz de buradan Karaman Meydanı'ndan ve daha doğrusu ülkenin her yanından, İslam dünyasının her şehrinden ve daha önemlisi Kudüs-ü Şerif'ten ve Mescid-i Aksa'dan seslenerek diyoruz ki Kudüs'süz Filistin, Kudüs'süz barış olamaz, olmayacak" dedi.

        BURSA

        ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararı tüm Türkiye'yi olduğu gibi Bursa'yı da ayağa kaldırdı. Gönüllü Kuruluşlar Platformu öncülüğünde tek yürek olan binlerce kişi Cuma namazı sonrası 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Amerikan Başkanı ve İsrail'i protesto etti. ABD ve İsrail bayraklarını yakan vatandaşlar öfkelerini dile getirdi.

        KİLİS

        Kilis'te sivil toplum kuruluşları, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs'ün, İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.

        Cuma Namazı sonrası Hacı Derviş Camisi'nde gerçekleştirilen basın açıklamasına sivil toplum kuruluşları temsilci ve üyelerinin yanı sıra siyasiler de katılım gösterdi.

        BOLU

        Bolu'da, yaklaşık 500 kişi ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto etti.

        Bolu'da Kadı Camii'nin önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto etti.

        Yaklaşık 500 kişi daha sonra İzzet Baysal Caddesi'nde 'Kahrolsun ABD' sloganları atarak Kent Meydanı'na yürüyerek eylemi sonlandırdı.

        ISPARTA

        Isparta'da, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararı, cuma namazı sonrasında kınandı.

        Cuma namazı sonrası Ulu Cami önünde toplanan sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki göstedi. Grup adına açıklama yapan Mustafa Emrem, ABD Başkanı Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının, insanlık vicdanını yaraladığını, bölgede sorunları derinleştirdiğini söyledi.

        GAZİANTEP

        Gaziantep'te aralarında Suriyelilerin de bulunduğu binlerce vatandaş Ulu Cami önünde toplandı.

        AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Filistin Dostluk Grubu Genel Sekreteri Nejat Koçer, cuma namazının ardından gruptakiler adına yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletleri (BM) göreve çağırdı.

        Koçer, "Çocukların katledildiği, Gazze'nin abluka altına alınarak dünyadan tecrit edildiği ve insani malzemelerinin dahi giremediği Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmasını kınıyor ve reddediyoruz." dedi.

        AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer de Trump'ın kararını kınadı.

        AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci'nin de aralarında yer aldığı grup bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

        Bu arada, TFF 1. Lig ekiplerinden Gaziantepspor'un futbolcuları da cuma namazı sonrası ellerinde Türk bayraklarıyla ABD'nin kararını protesto etti.

        MALATYA

        Malatya'da Yeni Cami önünde toplanan, aralarında kadın ve öğrencilerin de bulunduğu grup karara tepki gösterdi.

        Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla dövizler taşıyan gruptakiler, sık sık tekbir getirip ABD ve İsrail aleyhine slogan attı.

        Grup adına açıklamada bulunan AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Genç Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Oğuz Güçlü, ABD'nin kararını kınadı.

        Filistin için toplu duanın ardından bir süre slogan atan gruptakiler, daha sonra alandan ayrıldı.

        TOKAT

        Tokat Meydan Cami'nde cuma namazı çıkışında AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasına ellerinde Filistin bayrakları ile katılan vatandaşlar tekbir getirdi. AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaralamış ve bölgedeki sorunları derinleştirmiş olduğunu söyledi.

        SİVAS

        Sivas'ta da cuma namazı sonrası AK Parti İl Başkanlığı, Memur-Sen İl Temsilciliği ve İnsani Yardım Vakfı'nın düzenlediği eyleme 76 sivil toplum kuruluşu destek vererek, yaklaşık bin kişi katıldı. Öğrencilerin de katıldığı eylemde İsrail ve Trump aleyhine sloganlar attı.

        Kuran-ı Kerim okunması ve yapılan duanın ardından grup dağıldı.

        YOZGAT

        Yozgat'ta da cuma namazı sonrası Kudüs için eylem yapıldı. AK Parti İl Teşkilatı öncülüğünde Çapanoğlu Büyük Cami'de toplanan vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'in başkentini Kudüs olarak tanımasına tepki göstererek ABD ve İsrail'i protesto etti. AK Parti Yozgat İl Başkanı Celal Köse yaptığı açıklamada, alınan kararın İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti artıracağını söyledi. Türkiye'nin Kudüs'ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında ortaya konulan tepkinin sonuna kadar arkasında olacaklarını söyleyen Köse, "Tüm Müslümanların Türkiye'nin çağrısına kulak vererek Kudüs'e sahip çıkacağına inanıyorum" dedi.

        MARDİN

        Mardin'de Fuat Yağcı Camisi'nde, aralarında Memur-Sen, MÜSİAD, Ensar Vakfı, Cihannüma, İlim Yayma Cemiyetinin de bulunduğu 57 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ve vatandaşlar, cuma namazının ardından bir araya geldi.

        Türkçe, Kürtçe ve Arapça "Kudüs ümmetindir, Kudüs'e sahip çık" pankartı açıldı.

        Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Aydın, burada yaptığı açıklamada, tevhid ve kardeşliğin merkezi Kudüs'ün derin bir tarih, ağır bir emanet ve büyük bir değerin adı olduğunu söyledi.

        Açıklamada, dua okunurken bazı katılımcılar gözyaşı döktü. Açıklamaya, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, AK Parti İl Başkan Vekili Hamit Ete de katıldı.

        ESKİŞEHİR

        Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda toplanan grup adına açıklama yapan Kudüs Platformu Sözcüsü, aynı zamanda İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Eskişehir Yönetim Kurulu Başkanı Musa Karadaş, ABD'nin İsrail ile el ele vererek Filistin devletinin egemen haklarına saldırdığını söyledi.

        İsrail'in Filistin ve Kudüs'deki varlığının gayrimeşru olduğunu dile getiren Karadaş, ABD'nin aldığı kararla Filistin ve başkent Kudüs'ün işgalinden tarafta olduğunu gösterdiğini belirtti.

        Basın açıklamasına, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

        Grup üyeleri ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile dövizlerle Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü.

        BALIKESİR

        Balıkesir'de AK Parti İl Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen protesto için vatandaşlar, cuma namazı sonrası Zağnos Paşa Camisi'nin avlusunda toplandı.

        AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, burada yaptığı konuşmada, tüm İslam aleminin Kudüs'e sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

        Açıklamanın ardından, çok sayıda kişi ABD ve İsrail aleyhinde sloganlar atarak Zağnos Paşa Camisi'nden Ali Hikmet Paşa Meydanı'na kadar yürüdü.

        ÇANAKKALE

        Çanakkale'de Yalı Camisi'nde toplanan yaklaşık 500 kişi, sloganlar atarak İskele Meydanı'na yürüdü.

        Çanakkale İnsani Yardım Derneği Başkanı Necdet Koca, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen protestoda ortak basın açıklamasını okudu.

        KÜTAHYA

        Kütahya'da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Kütahya İnsani Yardım Derneği öncülüğünde bazı sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Gönüllü Teşekküller Grubu tarafından basın açıklaması yapıldı.

        Tarihi Ulu Camii önünde bir araya gelenler adına konuşan Dernek Başkanı Mustafa Yenipazar, Kudüs'ün savaşın değil barışın şehri olduğunu ifade etti.

        Açıklamanın ardından vatandaşlar, sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'nden Karagöz Ahmet Paşa Camisi'ne kadar yürüdü. Burada yapılan duanın ardından sona eren protestoya, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel, Mustafa Şükrü Nazlı ve Vural Kavuncu da katıldı.

        BİLECİK

        Bilecik'te, Kayı Camisi'nde toplananlar adına basın açıklamasını okuyan İHH Bilecik İl Temsilcisi Şemsettin Yıldırım, kararın İsrail'in bütün Filistin'i işgal etme planının bir parçası olduğunu anlattı.

        Açıklamanın ardından organize sanayi kavşağından kent merkezine kadar geniş güvenlik önlemleriyle araç konvoyu yapıldı.

        YALOVA

        AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen basın açıklamasında, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar, karara tepki gösterdi.

        Merkez Camisi önünde toplanan grup adına konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü, Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığını kaydederek "Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir." dedi.

        Protestoya, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel de katıldı.

        NEVŞEHİR

        Nevşehir'de, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararı, cuma namazı sonrasında kınandı.

        Kent merkezindeki Kurşunlu Camii'ndeki cuma namazı çıkışında Ak Parti Gençlik il başkanlığının düzenlediği basın açıklamasına Ak Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, İl Bşkanı Mustafa Rauf Yanar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve camiiden çıkanlar katıldı.

        ARTVİN

        ABD'nin Kudus'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, tüm Türkiye'ye de olduğu gibi Artvin'de de protesto edildi.

        Artvin'in Borçka ilçesinde Merkez Camisi'nde kılınan Cuma Namazı'ndan çıkan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Şükrü Ertürk, İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrildiğini söyledi.

        SİİRT

        Siirt'te de Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından vatandaşlar, 56 sivil toplum kuruluşundan oluşan Siirt Birlik Platformu öncülüğünde bir araya geldi.

        Çeşitli sloganlar atan grup, "Kudüs, ümmetin kırmızı çizgisidir", "Kudüs, Müslümanların istikbal ve istiklalidir", "Kudüs Müslümanlarındır" ve Kürtçe "Yaşasın Kudüs'ün direnişi" yazılı pankartlar taşıdı.

        Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilcisi İbrahim Ethem Göztok, yaptığı açıklamada, Trump'un hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığını, bölgedeki sorunları derinleştirdiğini söyledi.

        AFYON

        Afyonkarahisar'da, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı, cuma namazı çıkışında protesto edildi. İmaret Camii'nin avlusunda toplananlar, ABD'nin 'Kudüs' kararına tepki gösterdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da aralarında bulunduğu grup adına açıklama yapan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, ABD Başkanı Trump'ın 'Kudüs' kararının hukuksuz olduğunu, insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini söyledi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

        BURDUR

        ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, Burdur'da protesto edildi.

        Cuma namazı çıkışında Ulu Camii avlusunda toplanan vatandaşlar açıklamanın ardından dağıldı.

        DENİZLİ

        Denizli'de, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması protesto edildi. Delikliçınar Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişi, ellerinde taşıdıkları dövizlerle ABD ile İsrail'e tepki gösterdi.

        Delikliçınar Meydanı'nda düzenlenen eylemde, ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması yaklaşık 500 kişi tarafından protesto edildi.

        BİTLİS

        Bitlis'te Medeniyet Platformu öncülüğündeki protesto ise cuma namazı çıkışı, Ulu Cami önünde yapıldı. Açıklamaya, kentteki sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatadaş katıldı. Platform adına açıklamayı yapan Memur-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, "İslam'ın harem-i izzeti olan Kudüs'ü tacize teşebbüs edenler, Türk'üyle, Arap'ıyla, Kürt'üyle, tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini görecekler" diye konuştu.

        HAKKARİ

        Hakkari'deki protesto ise AK Parti ve sivil toplum örgütleri tarafından kent merkezinde bulunan Hacı Sait Camii önünde düzenlendi. AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, Baro Başkanı Avukat Zeydin Kaya ve STK temsilcilerin katıldığı protesto gösterisinde açıkamayı yapan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Necmettin Yakar, ABD Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs kararının, insanlık vicdanını yaralayıp, bölgedeki sorunları derinleştirdiğini söyledi.

        ADIYAMAN

        Adıyaman Demokrasi Parkı'nda cuma vakti toplanan yüzlerce kişi sloganlar atarak ABD'nin kararını protesto etti.

        Grup adına konuşan İnsani Yardım Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş, İsrail'in Kudüs'te varlığının gayri meşru olduğunu söyledi.

        Konuşmaların ardından İsrail bayraklarını yakan grup, bir süre slogan atıp Dursun Çavuş kavşağına kadar yürüdü.

        AMASYA

        Amasya'da GÖK-BİR ve AK Parti İl Başkanlığı tarafından ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti ilan etmesi nedeniyle eylem düzenlendi. Eyleme katılanlar sloganlar atıp ABD'yi ve İsrail'i protesto etti. Yavuz Selim Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık bin kişi pankartlar taşıdı.

        VAN

        AK Parti Van İl Başkanlığı, Köklü Değişim Van Temsilciliği ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri tarafından ayrı ayrı düzenlenen protestolarla ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterildi.

        AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından organize edilen ve kentteki birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği basın açıklaması için yüzlerce vatandaş cuma namazını müteakip Yukarı Nurşin Camii'nde bir araya geldi.

        Basın açıklaması, Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi adına Halit Sancak'ın okuduğu dua ile son buldu.

        Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencileri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki yürüyüşü gerçekleştirdi. Van YYÜ Öğrenci Konseyi ile Üniversite Ak Gençlik Topluluğu (ÜNİAK) organizesiyle cuma namazını müteakip YYÜ Merkez Camii önünde bir araya gelen öğrenciler, ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile otobüs durağına kadar yürüyüş yaptı.

        KARS

        Kars'ta yüzlerce vatandaş, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını cuma namazı sonrasında yapılan basın açıklaması ve tekbirler ile protesto etti.

        Kars'ta bugün cuma namazı sonrasında Fethiye Camii önünde bir araya gelen AK Parti Kars İl teşkilatı, üyeleri ve namaz için gelen vatandaşlar, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterdi. "Kudüs ümmetin kalbidir" ve "Kudüs halkı yalnız değildir" yazılı dövizler açarak alınan kararı protesto etti.

        KAHRAMANMARAŞ

        Kahramanmaraş'ta, Suriyeli sığınmacı ve Filistinli öğrencilerin de bulunduğu binlerce kişi, ABD'nin kararına tepki gösterdi.

        Cuma namazı sonrası Kahramanmaraş Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde Demokrasi Meydanı'nda toplanan grup, tekbir getirip, "Kudüs İslam'ındır" ve "Kudüs'e selam, direnişe devam" gibi yazılı dövizler taşıdı. Türk ve Filistin bayrakları taşıyan gruptakiler, ABD ve İsrail aleyhine slogan attı.

        AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ile Kahramanmaraş Platformu Sözcüsü Yusuf Bülbül, grup adına konuşma yaptı.

        Toplam 170 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile gazilerin de yer aldığı protesto da binlerce vatandaş, sık sık tekbir ve sloganlarla karara tepkisini dile getirdi.

        Dua edilmesinin ardından grup dağıldı.

        ORDU

        Ordu'da Ak Parti İl Başkanlığı tarafından cuma namazı çıkışında 'Kudüs Davamız' adlı basın açıklaması yapılarak, Amerika Birleşik Devletleri protesto edildi.

        Ordu Yalı Camii'nde kılınan cuma namazı ardından cami avlusunda toplanan teşkilat üyeleri 'Kudüs Davamız' adı altında basın açıklaması yaptı. Ak Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Ak Parti Genel Merkezi tarafından 81 ilde aynı anda yapılan basın açıklamasının Ordu'nun 19 ilçesinde gerçekleştirildiğini söyledi. Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

        EDİRNE

        Trakya'da ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması protesto edildi.İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Edirne Temsilciliği, Türki̇ye Gençli̇k Vakfı (TÜGVA) Edirne İl Temsi̇lci̇li̇ği, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne İl Temsilciliği, Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen Edirne Şubesi ve AK Parti Edirne İl Başkanlığı üyeleri, cuma namazının ardından Eski Cami önünde toplandı.

        SÜRYANİLERDEN TEPKİ

        Mardin'de yaşayan Süryaniler, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.

        Mardin Protestan Kilisesi Pastörü Ender Peker, gazetecilere yaptığı açıklamada, kutsal bir şehir olan Kudüs'ün tüm dinler için önemi bulunduğunu söyledi.

        Kudüs'ün bir isminin de barış şehri, selamet şehri anlamına gelen Dar'us-selam olduğunu aktaran Peker, "Gerçekten bu isme uygun olsun, ismine uygun devam etsin. Barış içinde, selamet içinde devam etsin. Kudüsherkes için önemlidir. Birçok peygamber buradan geçmiştir. Birçok dinin kutsal mekanı halindedir. Onun için temenni ediyoruz ki orada sorun çıkmasın." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ