Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler BBC Dünya ABD'nin Kudüs kararı sonrası Hamas lideri İsmail Haniye intifada çağrısı yaptı

        #resim#335211#- AFP

        Gazze'de sokaklara çıkan öfkeli kalabalıklar ABD ve İsrail bayraklarını yaktı.

        ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından, Hamas lideri İsmail Haniye İsrail'e karşı 'yeni bir intifada' çağrısı yaptı.

        Gazze'de konuşan Haniye, "İntifada başlatmadan, ABD tarafından desteklenen Siyonist politikalara karşı duramayız. Siyonist düşmana karşı yeni bir intifada çağrısı yapmalı ve bu intifada için emek harcamalıyız" dedi.

        Filistin'de İsrail'e karşı halk isyanı anlamına gelen intifada, daha önce 1987 ve 2000'de ilan edilmişti.

        Haniye, Ramallah'taki El Fetih yönetimine de çağrıda bulunarak "Net bir tavır takının" dedi.

        Hamas lideri, Kudüs bütünlük içinde bir şehirdir. Doğu ya da Batı Kudüs diye bir şey yok. Kudüs Filistin'in başkentidir. İsrail'in işgalini tanımıyoruz" diye konuştu.

        #resim#335214#- AFP

        Hamas lideri Haniye, El Fetih'e 'net bir tavır takının' çağrısı yapıyor.

        Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinliler de bugün greve giderek protestolar düzenliyor.

        Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs'ü başkent olarak tanıma kararının ardından Trump'ı övdü ve kendisinin de Kudüs tarihine geçtiğini söyledi.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Airport - 18 Ekim 2026 (Geleceğin Uyduları Nasıl Olacak?)

        Baykar'ın uzay çalışmaları... İHA'larda yakalanan başarı bu alana da yansır mı? Türkiye'nin gelecek planları neler? 77. IAC etkinliği Antalya'da yapıldı. Airport'ta Şimşek Güntay'ın konuğu, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç oluyor.  

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ