Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD, Rusya ve Brezilya'dan Venezuela'daki darbe girişimiyle ilgili açıklamalar!

        Venezuela'da yaşanan darbe girişimiyle ilgili Beyaz Saray'dan, Trump'ın süreci yakından takip ettiği yönünde bir açıklama gelmişti.

        Beyaz Saray'ın ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Venezuela muhalefetinin vahşi çatışmaları körükleyecek yöntemlere başvurduğu iddia edilen açıklamada, muhalefete şiddetten uzak durma çağrısı yapıldı.

        Açıklamada ayrıca muhalefetin kamu düzenini provoke ettiği ve silahlı kuvvetleri çatışma içine çekmeye çalıştığı ifade edildi.

        WASHINGTON'DAN MUHALEFETE DESTEK

        ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Venezuela'daki durumu yakından takip ediyorum. ABD, Venezuela halkı ve onların özgürlüğünden yanadır" ifadelerini kullandı.

        KÜBA'YA YAPTIRIM TEHDİTİ

        ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'daki son duruma ilişkin Küba yönetimini suçlayarak, "Eğer Küba askerleri ve milisleri, Venezuela anayasasını mahvetme ve ölümlere sebep olma amacı güden tüm askeri ve diğer operasyonlarını derhal sonlandırmazsa, en üst düzeyde yaptırımlarla birlikte tam ve kapsamlı bir ambargo Küba adasına uygulanacaktır." değerlendirmesini yaptı.

        ABD Başkanı Trump, Venezuela'daki darbe girişimine ilişkin ikinci kez açıklama yaparak Küba'yı suçladı.

        Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Eğer Küba askerleri ve milisleri, Venezuela anayasasını mahvetme ve ölümlere sebep olma amacı güden tüm askeri ve diğer operasyonlarını derhal sonlandırmazsa, en üst düzeyde yaptırımlarla birlikte tam ve kapsamlı bir ambargo Küba adasına uygulanacaktır. Umarım tüm Kübalı askerler derhal ve barışçıl bir şekilde kendi adalarına dönerler." ifadelerini kullandı.

        ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da yaptıkları açıklamalarla Washington'ın muhalefete desteğini iletti.

        REKLAM

        Konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yapan Pence, "Sizinleyiz! Amerika, özgürlük ve demokrasi yeniden canlandırılana kadar sizinle olacak" ifadelerine yer verdi.

        Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise, "ABD hükümeti, Venezuela halkının özgürlük ve demokrasi talebini sonuna kadar destekliyor. Demokrasi yenilemez" ifadelerini kullandı.

        Konuyla ilgili konuşan bir diğer isim olan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ise, "Ordu, anayasayı ve Venezuela halkını korumalı. Demokrasinin gaspına karşı, Ulusal Meclis'le ve meşru kurumlarla birlikte olmalılar. ABD, Venezuela halkının yanındadır" ifadelerini kullandı.

        KOMŞU BREZİLYA MUHALEFETİ DESTEKLİYOR

        Venezuela'daki darbe girişimine bir destek de Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'dan geldi.

        Venezuela halkının bir diktatör tarafından köleleştirildiğini söyleyen Bolsonaro, ülkenin gerçek bir demokrasi olabilmesi için Venezuela halkını destekleyeceklerini belirtti.

        Bolsonaro, "Brezilya, Venezuela halkının, Başkan Guaido'nun ve Venezuelalıların özgürlüğünün tarafındadır" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ