Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son Dakika: Trump: DEAŞ'ı yendik!

        ABD BaşkanıDonald Trump, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Orada olmamızın tek nedeni DEAŞ'tı ve DEAŞ'ı yendik" dedi

        Trump daha önce Nisan ayında, ABD askerlerini Suriye'den çekmeyi planladığını söylemiş ve bunun için 6 aylık süre belirlemişti. Trump, seçim döneminde Suriye'den çekilmeyi vaat etmişti.

        ABD halihazırda Suriye'nin kuzeyinde, terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki alanda 15 askeri üsse sahip. Deyrizor ve Haseke'de üç üssün inşası ise sürüyor.

        Wall Street Journal'in haberinde, bu adımın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump ile geçen hafta yaptığı telefon konuşmasında, "ABD'nin ortağı YPG/PKK'yı operasyonla tehdit etmesi" üzerine geldiği değerlendirmesi yapıldı.

        REKLAM

        NYT: PENTAGON ÇEKİLMEYE KARŞI

        New York Times'ta yer alan habere göre, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis olmak üzere Pentagon yetkililerin Trump'ı kararından vazgeçirmeyi denedi.

        Son günlerde Mattis ve Trump arasında yapılan görüşmelerde, Mattis'in böyle bir dış politika değişikliğinin Suriye'yi İran ve Rusya etkisine teslim etmek anlamına geldiğini söylediği bildirildi.

        Pentagon yetkilileri ayrıca, Suriye'deki Amerikan destekli güçleri terk etmenin ABD'nin gelecekte yerel güçlerle yapacağı işbirliklerine zarar verebileceğine dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ