Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Biyografi Ahmet Kural kimdir? Ahmet Kural nereli? Ahmet Kural'ın oynadığı filmler neler?

        Televizyonların ve sosyal medyanın tanınan siması Ahmet Kural, Twitter'da yine Trend Topic listesine girdi.Son günlerde karıştığı bir trafik kazasıyla adı anılan Ahmet Kural kimdir? Ahmet Kural nereli? Ahmet Kural'ın oynadığı filmler neler?

        AHMET KURAL KİMDİR?

        10 Kasım 1982 tarihinde emniyet müdürü babasının görev yeri olan Kütahya'da dünyaya geldi.Konservatuvarda okuyan ablasının etkisiyle oyuncu olmaya karar veren Kural, lise yıllarında tiyatro çalışmalarına katıldı, Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünü bitirdi ve Bilkent Üniversitesinde master yaptı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi aldı.

        Eğitimine devam ettiği sırada Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu kadrosuna dahil oldu. Tiyatro çalışmaları sürerken Fikrimin İnce Gülü adlı dizi ve TRT'de yayınlanan Evimin Erkeği adlı dizilerde aldığı rollerle televizyonda görünmeye başladı. Ardından Gazi adlı dizide başrol oynamaya başladı ancak rating'lerin düşük olması nedeniyle dizi 19. bölümden sonra yayından kaldırıldı. Aynı yıl içinde Güneşin Oğlu adlı sinema filminde Haluk Bilginer, Köksal Engür, Hümeyra ve Özgü Namal ile birlikte rol aldı. Ardından Ramazan Güzeldir adlı dizinin bir bölümünde oynadı.

        2010 yılında Selçuk Aydemir'in yönettiği Çalgı Çengi adlı sinema filminde Murat Cemcir ile başrolde oynadı. 28 Haziran 2012 tarihinde Star TV'de yayınlanmaya başlayan İşler Güçler adlı dizinin başrollerini Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz ile paylaşmıştır. Daha sonra Düğün Dernek adlı sinema filminde de Murat Cemcir'le başrolleri paylaştı. 2014 yılının Ekim ve Kasım aylarında vizyona giren Oflu Hoca'nın Şifresi isimli filmde bir Bakanı canlandırmış, Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu adlı filmde de karga karakterinin seslendirmesini yapmıştır.

        İlk bölümü 13 Şubat 2014 tarihinde yayınlanan Kardeş Payı dizisinin başrolünü Murat Cemcir ve Seda Bakan ile paylaştı.

        4 Aralık 2015 tarihinde vizyona giren ve 2015 yılının en çok izlenen filmi olan Düğün Dernek 2: Sünnet filminin başrollerini yine Murat Cemcir ile paylaşmıştır.

        AHMET KURAL'IN OYNADIĞI FİLMLER

        Yıl Dizinin veya Filmin Adı Oynadığı Rol
        2020 Baba Parası Taksici Selim
        2018 Ailecek Şaşkınız Ferhat
        2017 Çalgı Çengi İkimiz Gürkan
        2016 Hayatımın Aşkı Konuk Oyuncu(1. Bölüm)
        2015 Düğün Dernek 2: Sünnet Tüpçü Fikret
        2014 Oflu Hoca'nın Şifresi Spor Bakanı Ismail Yaman
        2014-2015 Kardeş Payı Metin Özdemir
        2013 Düğün Dernek Tüpçü Fikret
        2012-2013 İşler Güçler Ahmet Kural (Kendisi)
        2012 Behzat Ç. Çalgıcı Gürkan (60. Bölümde konuk oyuncu)
        2011 Üsküdar'a Giderken Kasap Hasip
        2010-2011 Elde Var Hayat Metin
        2010 Memleket Meselesi Mustafa
        2010 Çalgı Çengi Gürkan
        2009 Ramazan Güzeldir Mafya (21. Bölümde konuk oyuncu)
        2009 Bir Bulut Olsam Harun Öğretmen
        2009 Kahramanlar Serkan
        2008 Gazi Fırat Kalender
        2008 Güneşin Oğlu Ahmet
        2007 Evimin Erkeği Kapıcı Reco
        2007 Fikrimin İnce Gülü Savaş

        AHMET KURAL SILA DAVASI

        Ahmet Kural, zaman zaman kadınlara uyguladığı şiddet haberleriyle basında yer aldı. Eylül 2014'te eski sevgilisi Naz Çekem'in parmağını kırdı. Kasım 2018'de Sıla, kendisine fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığı gerekçesiyle sevgilisi Ahmet Kural'dan şikayetçi oldu. 6284 sayılı kanun gereğince Kural'a derhal üç ay uzaklaştırma cezası verildi. Ahmet Kural, Sıla'ya şiddet uyguladığı iddiasını başta reddederek şarkıcının "sadece kolunu tuttuğunu" söyledi ancak daha sonra aralarında bir "itişme" yaşandığını açıkladı. Ahmet Kural'a, tehditten 7 ay 15 gün, yaralamadan 5 ay, hakaret suçunda 4 ay 5 gün hapis cezası verildi. Yani ünlü oyuncu, mahkeme tarafından 3 ayrı suçtan 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezayı erteledi.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ