Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Koca, saldırı girişimine uğrayan sağlık çalışanlarını ziyaret etti

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki akşam yakınlarını kaybeden hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına saldırı girişiminde bulunduğu Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne geldi.

        Bakan Koca, burada yaşanan olayla ilgili hastane yetkililerinden bilgi alarak, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Koca, saldırı girişimi sırasında barikat kuran sağlık çalışanlarıyla da bir araya gelerek, sohbet etti.

        REKLAM

        "KONUNUN TAKİBİNDE KARARLIYIZ"

        Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise "Keçiören EAH Acil Servisindeki arkadaşlarımı ziyaret ettim. Emniyet güçlerimizce incelenen kamera kayıtları, arkadaşlarımızın beyanı olayın ciddiyetini ortaya koymuştur. Cumhuriyet Başsavcılığımız süreci başlatmıştır. Sağlık camiası olarak üzgün ve konunun takibinde kararlıyız." dedi.

        "ÇOK UĞRAŞTIK"

        Görüntüde, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde olayı yaşayan ve yaralıya müdahale eden ekibin başındaki sağlık görevlisi, Sağlık Bakanı Koca'ya, yaralıya hemen müdahale ettiklerini ve genç olduğunu, kendilerinin de genç ölümlere üzüldüklerini söyleyerek "Çok uğraştık, hatta ben ve uzman arkadaşım bir ara çıktık hastanın durumunun kritik olduğunu, kalbinin, solunumunun durduğu bilgisini de verdik. Hani o, hissettik biz o ortamı. Biz girdik ve ben bir daha hiçbir şey görmedim." dedi.

        Uzman arkadaşıyla yaralının babasına bilgi verdiklerini anlatan sağlık görevlisi, "Öldüğünü söyledik hastanın. Anlattık durumu ama zaten dinlemedi. Önce kendine vurmaya başladı hasta yakını. Sonra bir şey koptu, daha biz kapıyı kapatmadık sonuçta çıkacağız yani. Birden yüklenince biz kapıyı kapattık ve kapı esnedi bize doğru. Cam kapımız. O hengamede biz de arkaya geçtik, üzerimize falan kırılır diye travma tahtaları ile bariyer yaptık. Sonra 155'i, başhekimliği aradık." ifadelerini kullandı.

        "KENDİMİZİ KORUMAYA ÇALIŞTIK"

        Bir başka sağlık görevlisi de Bakan Koca'ya, 11,5 yıldır bu hastanede çalıştığını ve ekip olarak buna benzer olayları yaşadıklarını belirterek "Ama dünle birlikte yaşadıklarımız bizi çok korkuttu. Canımıza zarar geleceği için korktuk. Dışarıda sesleri duyuyoruz, içeride göremediğimiz için. O yüzden öyle bir barikat kurduk, kendimizi korumaya çalıştık. Çalışmaya devam ettik sonrasında. Bizim için sıkıntı yoktu." dedi.

        Bunun üzerine Sağlık Bakanı Koca da sağlık çalışanlarına, bu süreci hep birlikte bir mücadele ile bir olarak sonuç alabileceklerini, pandemi özelinde inandığını dile getirerek, "1 milyon 100 bin kişinin yek vücut olarak bu mücadeleyi hiç kimsenin geride kalmayarak sürdürmesinin önemli olduğunu ama bu arada, bizim pandemi dışında da kutsal bir görevi ifa ettiğimizi biz biliyoruz. Vatandaşımızın da bu noktada empati yaparak, bu fedakarlık ve özveriyi hissetmesini sadece bekliyoruz. Tekrar geçmiş olsun." diye konuştu.

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik eylemlere ilişkin soruşturma başlattı.

        Başsavcılıktan yapılan açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik eylemleri içeren görüntülerin ihbar kabul edilerek şüpheliler hakkında derhal soruşturma başlatıldığı vurgulandı.

        REKLAM

        Açıklamanın devamında, "3359 Sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu Ek 12. Maddesi uyarınca resen başlatılan soruşturma titizlikle sürdürülmektedir." ifadesine yer verildi.

        Öte yandan Ankara'da sağlık personeline saldırı tepkiyle karşılandı. Siyasi liderler yaptıkları açıklamalarda olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

        ÖMER ÇELİK: ADLİ SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Çelik, dün son derece üzücü bir tablo ile karşılaştıklarını ifade ederek, "Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse artık bu izah edilmesi son derece güç bir durum haline gelmiştir. Bütün dünyaya örnek olacak bir fedakarlık ve bir vatanseverlik içerisinde çalışan sağlık çalışanlarımıza gözbebeğimiz gibi davranmamız gerekirken, bu barbarlıkların, bu vandallıkların hiçbir şeyle izah edilmesi mümkün değildir." değerlendirmesinde bulundu.

        REKLAM

        İnsanların acılarının, üzüntülerinin olabileceğini, ancak sağlık çalışanlarının bu acıları dindirmek ve üzüntülerin ortaya çıkmaması için gayret gösterdiklerinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Ömer Çelik, "Dünyanın her yerinde görüyoruz bizimki kadar adanmış, vatanseverce çalışan bir sağlık teşkilatı dünyada emsali yok ve bu kesintisiz bir mücadele. Tedbirlere uyulmayan noktada onların yükü artıyor ama onlar çalışmalarından zerre kadar geri adım atmıyorlar." diye konuştu.

        Pek çok sağlık çalışanının aylarca ailesini görmeden risk altında yaşadığını, izole bir hayat sürdüğünü ve halen de bu yönde çaba gösterdiğini belirten Çelik, şöyle devam etti:

        "Onların hepsine sevgi, saygı ve muhabbetle gözbebeğimiz gibi bakmamız gerekiyor, sevgimizi ve saygımızı, moral desteğimizi esirgemememiz gerekiyor. Bunun yerine birilerinin çıkıp da bu saldırıları gerçekleştirmesi hem onların bu fedakarlıklarına karşı büyük bir haksızlık ve barbarlık anlamına geliyor hem de medeni bir toplum hayatına yakışmıyor. Dolayısıyla bir kere daha bütün sağlık çalışanlarımıza selamlarımızı, saygılarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz. Bu konuda da AK Parti olarak da yapılan bu saldırıdaki adli süreci takip edeceğiz ve sağlık çalışanlarımıza titizlikle sahip çıkmaya devam edeceğiz."

        REKLAM

        KILIÇDAROĞLU: ASLA KABUL EDEBİLECEĞİMİZ BİR OLAY DEĞİL

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Keçiören'de sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili "Asla kabul edebileceğimiz bir olay değil. Şiddeti düşünce dünyamızdan çıkarmamız gerekir" dedi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği'ni ziyaret etti.

        Kılıçdaroğlu, Ankara Keçiören'de saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarına sahip çıktı.

        "Bütün sağlık çalışanlarına bu ülkenin sade bir vatandaşı olarak yürekten teşekkür ediyorum, sizlere minnet borçluyuz. Sağlık çalışanlarına şiddet asla kabul edeceğimiz bir olay değil. Şiddeti kendi düşünce dünyamızın dışına çıkarmalıyız."

        BAHÇELİ: EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALIDIR

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisinde sağlık görevlilerine yapıla saldırıya yönelik, “Şifa dağıtan kardeşlerimize saldıran her kim olursa olsun en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Konuyla ilgili üzerimize düşen ne olursa olsun yapacağımızın teminatını veriyorum.” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ