Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman? Hulusi Akar, bedelli askerlik celp dönemi tarihini verdi..

        Bedelli askerlik 4. celp dönemi, bedelli askerlik başvurularının tamamlanmasının ardından en çok araştırılanlar arasında ilk sıralara yerleşti. Bedelli askerlik 4. celp döneminin başvuruların tamamlanmasının ardından açıklanacağı biliniyordu. Ancak kesin bir tarih söz konusu değildi. Konu ile ilgili en net açıklama Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi. Peki; bedelli askerlik 4. celp dönemi açıklandı mı? İşte, e-Devlet bedelli askerlik sorgulama sayfası...

        BEDELLİ ASKERLİK 4. CELP DÖNEMİ AÇIKLANDI MI?

        Bedelli askerlik 4. celp döneminin açıklanmasıyla ilgili gözler bedelli askerlik başvurularının tamamlanacağı tarihe çevrilmişti. Başvurular geçtiğimiz Pazartesi günü yani 5 Kasım Pazartesi günü sona erdi. Bedelli askerlik yapmak için başvuruda bulunan ancak 21 günlük eğitim yerleri açıklanmayanlar, bu tarihten sonra "Bedelli askerlik 4. celp dönemi açıklandı mı?" sorusununcevabını araştırmaya başladı. Nihayet beklenen açıklama Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi.

        REKLAM

        Konu ile ilgili konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şunları söyledi:

        Şu anda işlemlerini tamamlayan633 bin 844 gencimiz, vatandaşımızın müracaatlarını tamamladılar, paralarını yatırdılar ve eğitim konusunda da planlamaya dahil edildiler. Bununla ilgili hem eğitim tarihleri hem de eğitim yapacakları yerlerin belirlenmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor.

        Bu ayın sonunda, en geç Aralık ayının başında bunlar tamamen açıklanacak. Önemli bir husus da müracaatlarını yaparak ödemelerini tamamlayan vatandaşlarımızın askerlik şubelerinde işlemlerinin yürütülmesine devam edilmektedir. Ona göre gençlerimizin ellerini çabuk tutuk işlemlerini yapmalarını bekliyoruz. Bunun yanı sıra yeni askerlik sistemine yönelik çalışmalarımız da aralıksız devam ediyor.

        ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA SAYFASI

        Sonuçlar ise Milli Savunma Bakanlığı tarafından E-Devlet sistemi üzerinden açıklanacak. Bedelli askerlik başvurusunda bulunan gençler, kendilerinin bedelli askerlik 4. celp döneminde yer alıp almadığını ve eğer 4. celp döneminde yer alıyorlarsa nerede askerlik (21 günlük zorunlu eğitim) yapacaklarını öğrenebilecekler.

        REKLAM
        ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

        BEDELLİ ASKERLİK EĞİTİMİ

        Bedelliden yararlanacakların alacağı eğitime ilişkin de askeri kaynaklardan, "Askerlik hizmetini yapan bütün gençlerimizin aldığı temel eğitimleri alacaklar. Normalde bu eğitimin süresi 28 gündür. Bedelliden yararlanacaklar için bu süre 21 olarak belirlendi. Eğitim süresindeki bir haftalık eksiklik hızlandırılmış bir eğitimi gündeme getirecektir. Temel olarak aynı eğitim programı uygulanacak. Ancak sürenin kısalığı nedeniyle eğitimin bazı uygulamaları kapsam dışında tutulacak" bilgisi verildi.

        Eğitimin içeriğine ilişkin, "Normal eğitim programında olan yat-kalk da dahil yürüyüş ve sporla selamlama eğitimleri, atış da dahil silah eğitimi, rütbeleri tanıma ile milli güvenlik de dahil normal askeri eğitimi programında yer alan teorik dersler" bilgisi aktarılırken, silah eğitiminde silahı söküp takmak ve hedefe üç atışın yer alacağı belirtildi.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ