Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Beklenen buluşma gerçekleşti: Hariri ile Macron bir araya geldi!

        Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnan başbakanlığı görevinden istifasını açıklayan SaadHariri'yi kabul etti.

        Elysee Sarayı'nda gerçekleşen kabul basına kapalı gerçekleşti.

        Macron veHariri'nin görüşmesinin ardındanHariri'nin eşi ve oğlu Elysee Sarayı'na geldi. Macron,Haririve ailesiyle öğle yemeğinde bir araya gelecek.

        Hariri'ye hava alanında Lübnan'ın Paris büyükelçisi Rami Adwan karşıladı. Karşılamada Fransa'dan herhangi bir görevli bulunmadı.Hariri'yi havaalanından alan arabalarda Lübnan ve Fransa bayrakları kullanılmadı.HaririParis'te ofis müdürü NaderHaririve İçişleri Bakanı Nihad al-Mashnouq ile görüştü. Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, SaadHariri'yi başbakan olarak karşılayacağını söylemişti.

        Resmi ziyaret için gittiği Suudi Arabistan'da Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian,Hariri'nin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un teklifini kabul ettiğini ve yakında Fransa'ya geleceğini bildirmişti.

        Hariri, 4 Kasım'da Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da istifa ettiğini açıklamıştı.

        HaririSuudi Arabistan'da bir televizyon kanalında canlı yayında hayatının tehlikede olduğunu söyleyerek istifa etmişti.Hariri'nin Suudi Arabistan tarafından alıkonulduğu iddiaları ise İran ile Suudi Arabistan arasında gerginliğe sebep oldu.

        REKLAM

        HARİRİ, SALI GÜNÜ ÜLKEYE DÖNECEĞİNİ AÇIKLADI

        Lübnan Başbakanlığından istifa eden SaidHariri'nin, telefonla görüştüğü Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve Meclis Başkanı Nebih Berri'ye "Bağımsızlık Günü kutlamalarına katılmak için salı günü ülkeye döneceğini" söylediği bildirildi.

        Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göreHariri, eşiyle birlikte Fransa'nın başkenti Paris'e ulaşmasının ardından Avn'ı telefonla arayarak "22 Kasım'daki Bağımsızlık Günü kutlamalarına katılmak için salı günü ülkeye döneceğini" söyledi.

        Meclis Başkanlığı Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada daHariri'nin Berri'yle gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde kutlamalara katılmak için ülkeye döneceğini vurguladığı aktarıldı.

        Öte yandan Lübnan'daki İlerlemeci Sosyalist Parti Genel Başkanı Dürzi lider Velid Canbolat da Paris'e ulaşmasının ardındanHariri'yi telefonla aradığını belirtti.

        REKLAM

        Canbolat açıklamasında,Hariri'yi arayarak başarı temennisinde bulunduğunu ve yakın zamanda Lübnan'a dönmesini istediklerini ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ