Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bucak yangınında 6 gözaltı!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Burdur'un Bucak ilçesi Çobanpınar köyü mevkisinde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangına havadan ve karadan müdahale edildi. Akşam saatlerinde havadan müdahaleye ara verilirken, arazözler ve Burdur Emniyet Müdürlüğü TOMA araçlarıyla alevlere müdahale devam etti. Yangın ekiplerin 21 saat müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

        Çobanpınarı köyü yakınlarındaki ormanlık alanda, dün saat 12.00 sıralarında yangın çıktı. Kocaaliler beldesi Gökalan ve Çınar mahalleleri, Karaseki köyünün Özkaraseki bölümü ile Kargı ve Çobanpınarı köyleri, yangın nedeniyle tedbir amaçlı boşaltıldı. 3 uçak ve 7 helikopterle müdahale edilen yangın bölgesine, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik geldi. Bucak'ta yangın yönetim merkezi kurulurken, ekipler bu noktadan yönlendirildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yönetim merkezine gece saatlerinde geçti. Bakan Pakdemirli, yanan alanları helikopterle havadan inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Pakdemirli, yangının kontrol altına alınması için çalışma yürütüldüğünü söyledi.

        '6 KİŞİ GÖZALTINDA, SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR'

        Yangın alanına helikopterle gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yanan alanları helikopterle havadan inceledi. Kriz merkezinde çalışmalar hakkında bilgi alan Pakdemirli, yangına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Akşam üzeri Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi Köyceğiz yangını kontrol altına alındı. 15 gündür devam eden yangılar silsilesinde bugün (dün) Manavgat'ta çıkan yangın kontrol altına alındı. Öğle saatlerinde çıkan Burdur Bucak yangınında ise kontrol altına alınma çalışmaları devam ediyor. Öğlen 12 gibi çıkan yangına 12.10 gibi müdahale edildi.

        REKLAM

        Bucak Çobanpınar Mevkiinde çıkan yangında 21 ev zarar gördü, 7 mahalle tahliye edildi. Tahliye edilenlerin sayısı 200 aştı. Vatandaşların dışında hayvan tahliyeleri de yapıldı. Yangına 6 uçak 11 helikopter 76 arazöz, 37 iş makinasıyla müdahale ediliyor. Şu an itibariyle batı ve güney batı kontrol altında, 300 hektar kadar yanan alan var. Olayla ilgili 6 kişi gözaltında. Kolluk kuvvetlerimiz ve savcılık olayla ilgili soruşturmalarına devam ediyor."

        21 SAATTE KONTROL ALTINDA

        Havanın aydınlanmasıyla havadan da yoğun müdahale edilen yangın, bugün saat 09.00 sıralarında kontrol altına alındı. Helikopterler ile Kargı Dağı eteğindeki Kargı Mahallesi'nde soğutma çalışmalarına ağırlık verildi.

        Yangının etkili olduğu alana çok yakın noktada bulunan barajın, helikopterlerin su ihtiyacını kolaylaştırdığı görüldü.

        Yerleşim yerlerinin olduğu yerlerde ise toplumsal olaylara müdahale aracının (TOMA) soğutma çalışmalarına destek verdiği gözlendi.

        REKLAM
         Köyceğiz yangını kontrol altına alındı
        Köyceğiz yangını kontrol altına alındı Haberi Görüntüle
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ