Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kısayol Gıda Çaydanlık Nasıl Parlatılır? Çelik Çaydanlık Nasıl Parlatılır?

        Çaydanlık Nasıl Parlatılır?

        Sohbetlerin vazgeçilmezi olan çayın yapıldığı yer yani çaydanlık belirli bir kullanım sonrasında kararmalar oluşturmaya başlamaktadır. Bu kararmalar ise kötü bir görünüm oluşturmakta ve çaydanlığın estetik olmayan yıpranmış bir görünüm kazanmasına sebebiyet vermektedir. Böyle bir durumda ise pek çok kişinin çaydanlığını nasıl parlatacağını araştırmakta olduğu bilinenler arasında yer almaktadır. Çaydanlığın nasıl daha parlak görüneceğine dair farklı yöntemler bulunmakta ve bununla birlikte daha estetik bir görünüm elde edilmesine neden olunmaktadır.

        Çelik Çaydanlık Nasıl Parlatılır?

        REKLAM

        Gün içerisinde sıkça kullanımına başvurulmakta olan çaydanlık bir süre sonra kararma yapmaya başlamaktadır. Böyle bir durumda ise pek çok kişi çelik çaydanlık nasıl parlatılır sorusuna cevap aramaktadır. Ön plana çıkan yöntemlerden bir tanesinin sirke ve tuz ile parlatma yöntemi olduğu gözlemlenmektedir. En sık kullanılan yöntemlerden bir tanesidir ve çaydanlığın çok daha parlak bir hale gelmesine olanak sağlamaktadır. Bu yöntemde tuzun sirke içerisinde eritilmesi ve ardından bu karışım ile çaydanlığın silinmesi gerekli görülmektedir.

        Yanan Çaydanlık Nasıl Parlatılır?

        Yanmış bir çaydanlık dışarıdan oldukça kötü bir görünüm verebilmektedir. Bu nedenle çaydanlığı yanan kişiler tarafından çaydanlığın nasıl eski haline döndürülebileceği merak edilmektedir. Burada ön plana çıkmakta olan yöntem karbonat ve tuz olarak bilinmektedir. Yanmış çaydanlığın içini temizlemek için ilk olarak yarım litre su doldurulması gerekmektedir. Ardından suya bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat eklenmesi önerilmektedir. Daha sonra ise yarım bardak sirke ekleyerek karışımın çaydanlıkta kaynatılması gerekmektedir. Çaydanlığın içerisinin sünger ile ovulması ve bol su ile durulanması gerekli görülmektedir. Böylelikle yanan çaydanlık nasıl parlatılır sorusuna cevap verilmektedir.

        REKLAM

        Yanmış Çaydanlık Nasıl Parlatılır?

        Zaman zaman çaydanlığın dış kısmında yanmalar meydana gelmektedir. Renk solmaları ya da başka türlü lekeler bulunabilmektedir. Böyle durumlarda ise neler yapılacağı merak edilmektedir. Öncelikle böyle durumlarda var olan lekelerin giderilmesi için yapılması gerekenlerden ilki karbonat ve sirke karışımının kullanılmasıdır. Fırça veya sünger yardımı ile de ovalanması önerilmektedir. Böylelikle yanmış çaydanlık üzerinde bulunan lekelerin giderilmesine olanak sağlanmakta ve oldukça temiz bir görünüm elde edilmektedir.

        Çaydanlıkların temizlenmesine olanak sağlamakta olan pek çok farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlar arasında ön plana çıkan karışımlar ise sirke tuz karışımı ve karbonat sirke karışımıdır. Bu iki karışımdan herhangi bir tanesinin kullanılması ile birlikte oldukça başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.

        REKLAM

        Çaydanlık Dışı Nasıl Parlatılır?

        Zamanla her eşyanın rengi solmaktadır. Bu solmalar giderek olumsuz bir görünüm oluşturmakta ve kirli durabilmektedir. Bundan dolayı da çaydanlık dışı nasıl parlatılır sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. Böyle bir durumda ön plana çıkan ilk yöntemin sirke ve karbonat yöntemi ön plandadır. Öncelikle bu ikili macun kıvamına getirilmektedir. Bir sünger veya bez yarımı ile çaydanlığa sürülmesi gerekli görülmektedir. Bir süre bekleme işlemi gerçekleştirilmekte ve ardından yıkanması önerilmektedir. Böylelikle çok daha estetik bir görünüm elde edilmesine neden olunmaktadır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ