Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... CHP'den İYİ Parti iddiası: 26 Ağustos'taki seçime giremez! İYİ Parti'den yanıt

        MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'erken seçim çağrısı'nı Habertürk TV'ye değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, seçimlerin 26 Ağustos 2018'de yapılması durumunda İYİ Parti'nin seçimlere katılamayacağını öne sürdü. İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray ise HABERTURK.COM'a yaptığı açıklamada seçime katılabilmek için gerekli şartları karşıladıklarını söyledi.

        Özel, "Seçim kanunu diyor ki, bir partinin seçime girebilmesi için en az 41 ilde örgütlenmiş olması lazım. Daha sonra büyük kurultayını yapmış olması lazım. Ve büyük kurultayından en az 6 ay geçmiş olması lazım. İYİ Parti, 6 ayı 1 Eylül'de dolduruyor. Seçimler 26 Ağustos'ta gerçekleşirse İYİ Parti seçime katılamaz. Devlet Bahçeli 'Biz İYİ Parti olmadan seçime girmek istiyoruz' diyor. 1 Nisan'da kurulan bir partiden korkan Devlet Bahçeli ve kadrosu 26 Ağustos'a seçimi çekmek istemiştir." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Özel'in bu iddiasını sorduğumuz İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, HABERTURK.COM'a yaptığı açıklamada ilk olağan kongrelerini 10 Aralık 2017'de yaptıklarını, dolayısıyla 6 aydan fazla süre geçtiğini söyledi. Seçime katılabilmek için 41 ilde teşkilatlanma şartını da karşıladıklarını belirten Çıray, 65 ilde kongrelerinin tamamlandığını söyledi. Çıray ayrıca 1. Olağanüstü Kongrelerini de 1 Nisan 2018'de yaptıklarını hatırlattı. Çıray, seçimin 26 Ağustos'ta yapılması durumunda seçime katılabileceklerini kaydetti.

        "BAŞKA BAHANE BULSUNLAR"

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Habertürk TV'ye konuştu: Özgür Özel'in iddiası gerçeği yansıtmıyor. MHP küçük hesaplar içinden olmaz. İP'sizlerin seçime girmemesi için bir öneride bulunmadık. Özel, başka bir bahane bulsun. MHP baraj altı diyenler çeşitli bahaneler üretiyorlar. Milletin karşısına çıksınlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ