11 yaşındaki Esma S. ile 2 yıl önce evlenen ablası 19 yaşındaki Elif B., yıllardır İstanbul Üsküdar’da babaannesi ve dedesiyle birlikte yaşıyordu. Babaları 15 yıldır cezaevindeydi. Yabancı uyruklu anneleri ise Türkiye’de kaçak olarak yaşıyordu. Aile sıcaklığını yaşayamayan abla-kardeş, yıllar içinde kimseye söyleyemedikleri bir kâbusla karşı karşıya kaldı. İddiaya göre önce, evlenene kadar abla Elif B., sonrasında ise küçük Esma, aynı apartmanda yaşayan, ağabey olarak gördükleri amca çocukları Enes S. tarafından uzun süre cinsel istismara uğradı. Esma, babaannesi ve dedesine içini döktü ancak bir türlü inandıramadı. Okuldaki rehberlik öğretmenine olayı anlatan Esma S., karakolda da kuzeninden şikâyetçi oldu, ablasında kalmak istediğini söyledi. Esma S. hakkında Anadolu Çocuk Mahkemesi tarafından acil koruma kararı çıktı ve küçük kız Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı bir yuvaya verildi. Suçlamaları reddeden Enes S., adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı.
Gazete Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre Abla Elif B., Anadolu Aile Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, küçük kızın velayetini 6 ay süreyle ablasına verdi. Ancak yuva görevlileri koruma kararı kaldırılmadan kızı teslim edemeyeceklerini, bakanlıkça evlerine gidilerek sosyal inceleme raporu (SİR) hazırlanması gerektiğini söyledi. Abla, çocuk mahkemesinden koruma kararının kaldırılmasını istedi. Rapor olmadığı için talep reddedildi. Ablanın “Devlet baba bana kardeşimi ver” çığlığını, HABERTÜRK 4 gün önce duyurdu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, haber üzerine harekete geçti. Rapor çıkarılınca, abla kardeş kavuştu.
‘AKŞAMLARI AĞLARDIM, KİMSE GÖRMEZDİ’
Yurdun kapısından gülen gözler ve yüzlerle çıktı abla-kardeş. Bir daha hiç ayrılmayacakmışçasına da birbirlerine sarıldılar. Başından geçenleri dedesine anlatmasına rağmen inandıramadığını söyleyen Esma S., “Bir derste cinsel istismarla ilgili konudan bahsedilince yaşadıklarımı öğretmenime anlattım. Ardından yurda yerleştirildim. Ama yurtta mutlu değildim. Akşamları ağlardım ama kimse görmezdi. Ben ablamın yanında kalmak istiyordum. Öğretmenime söylediğim için de kendimi güçlenmiş gibi hissettim. 22 gün sonra yurttan çıktım. Şimdi özgürmüşüm gibi hissediyorum. Büyüyünce de anaokulu öğretmeni olup çocuklara yardımcı olmak istiyorum” dedi.
Abla Elif B. ise “Yurtta güvende olsa da ailenin verebileceği sıcak bir yuva yok. Neredeyse 1 ay bekledim. Kardeşimi aldığım için çok mutlu oldum” diye konuştu.
‘ÖRNEK KARAR’
Elif B.’nin avukatı Cansın Yönet, “Bekleseydik önümüzde 2 aylık bir süreç olacaktı. Sesi duyulduktan sonra mahkeme kararı alındı. Umarım bu karar örnek olur. Dedesinden velayetini almak için ablanın hukuk mücadelesi devam edecek” dedi.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.