Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DEPREM BAĞIŞI | Deprem sonrası yardım desteği nasıl yapılır? Doğal afet sonrası deprem yardımı nasıl ve nereden yapılır? Deprem yardımı ekranı
        1

        Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde ve Gaziantep'te 6,4 büyüklüğünde art arda depremler meydana geldi. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ndeki birçok il ve ilçede hissedilen depremin ardından gözler "Deprem sonrası yardım desteği nasıl yapılır?" sorusuna çevrildi. İşte, Doğal afet sonrası yardım başvurusu hakkında merak edilenler...

        2

        İHTİYAÇ LİSTESİ

        Isıtıcı

        Battaniye

        Nevresim Takımı

        Yastık

        Hijyen Seti

        Gıda Kolisi

        Kadın Pedi

        Temiz Kıyafet

        3

        Temiz Bebek Kıyafeti

        Bebek Maması

        Powerbank

        Kışlık Bot ve Mont

        Atkı-Bere ve Eldiven

        Tuvalet Kağıdı

        Sabun

        Islak Mendil

        4

        DEPREM SONRASI NASIL YARDIM EDEBİLİRİM?

        Kahramanmaraş'ta ve, Gaziantep'te meydana gelen depremlerin ardından zarar gören illerin belediyelerine gıda yardımında bulunabilir. Isınma ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması adına çadır, battaniye, ısıtıcı gibi malzemeler doğal afet bölgelerine gönderilebilir.

        5

        DEPREM SONRASI NEREDEN YARDIM EDEBİLİRİM?

        Belediyelerin yanı sıra AFAD ve Kızılay gibi Sosyal Yardım Kuruluşları afet sonrası yardım kampanyaları düzenlemektedir.

        KIZILAY DOĞAL AFET YARDIMI

        Türk Kızılay aracılığıyla afetzede insanlara destek olmak için; tüm GSM operatörleri üzerinden “AFET” yazıp 2868'e 15₺ göndererek bir ihtiyaç sahibine yardım eli uzatabilirsiniz.

        6

        AFAD YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI

        AFAD birçok ili etkileyen Kahramanmaraş depremi ardından bağış kampanyası başlattı. AFAD bağışın nasıl yapılacağını; "Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlarımız, “DEPREM” yazarak 1866’ya SMS gönderebilecek (01 Ocak 2023 tarihi itibariyle SMS bedeli: 20 TL'dir) ya da aşağıda yer alan hesap numaraları üzerinden bağış yapabilecektir.

        Not :"EFT ile yardım yapılırken Alıcı Adı kısmına T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yazılması gerekmektedir." sözleriyle açıkladı.

        AFAD DEPREM YARDIM KAMPANYASI İÇİN TIKLAYINIZ.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ