Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Depremde kurtarılan 'can dostlar' duygulandırdı! Yüzlerindeki korku her şeyi anlatıyor
        1

        Hatay'ın Antakya ilçesinde de çok sayıda bina yıkıldı veya hasar gördü. Fatih Caddesi'ndeki hasarlı binanın ikinci katında bir kedi dikkat çekti. (AA)

        2

        Ekipler, sepetli vinçle balkondan girdikleri dairede 11 gündür mahsur kalan kediyi depremin 257. saatinde kurtardı. (AA)

        3

        AFAD ekipleri, depremden etkilenen Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki çalışmaları sırasında enkaz altında sıkışan bir kediyi de kurtardı. (İHA)

        4

        Osmaniye'nin Ellek ilçesinde yaşayan Çomal ailesi depremden kurtardıkları küçükbaş hayvanlarından birinin doğurduğu kuzunun adını Deprem koydu. (DHA)

         

        5

        Kahramanmaraş merkezli depremlerde afetzedelere yardım etmek için bölgeye görevlendirilen hemşire Arif Uras, enkazdan çıkarılan köpeği sahiplendi. (AA)

         

        6

        Diyarbakır'da ekiplerin çalışmasıyla enkaz altından 124 saat sonra anne köpek ve 2 yavrusu kurtarıldı. Hafif yaralı olarak enkazdan çıkarılan köpekler veterinere götürüldü. (AA)

         

        7

        Merkez Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Kurtismailpaşa 2. Sokak'taki Sözel Apartmanı'nda yürütülen çalışmada da UMKE ekipleri enkaz altından 126 saat sonra sülün kurtardı. (AA)

         

        8

        Adıyaman'da Birgül Tuncay'ın göçük altında kalan ve enkaz altına sürünerek girip günlerce beslediği Bircan isimli ineği 11 gün sonra kurtarıldı. (AA)

        9

        İneğine kavuşan Tuncay gözyaşlarına boğuldu. (AA)

         

        10

        Adıyaman'da yıkılan Zümrüt Apartmanı'nın enkazından 5 gün sonra canlı bulunan muhabbet kuşuna 'Mucize' adı verildi. (AA)

        11

        Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde sahibi Elif Adıgüzel'in kendi imkanları ile enkazdan çıkarttığı 3 inek, Osmaniye'deki Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Emekli Hayvanlar Çiftliği'nde tedaviye alındı. (DHA)

         

         

        12

        Deprem bölgesinde sahra çadırları kuran Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), gelen ihbarları değerlendirerek bölgedeki yaralı ve sahipsiz hayvanlara ulaşmaya çalışıyor. Depremde yaralanan yaklaşık 100 evcil hayvan, geçici olarak Bursa'ya getirilerek kliniklerde tedaviye alındı. (DHA)

        13

        Tedavileri sonrası geçici olarak sahiplendirilecek olan kedi ve köpeklerden, çipi bulunan ve PETVET'e kayıtlı olanlar, ulaşılması halinde sahiplerine teslim edilecek. (DHA)

        14

        Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, deprem bölgesinde arama kurtarma ve yardım çalışmalarına devam ederken yıkıntılar arasındaki bir kediye de sahip çıktı. (AA)

        15

        Nurdağı'nda arama kurtarma çalışması yürüten Mardin İtfaiyesi ekibinin bir enkazdan çıkardığı ve ismini Enkaz koyduğu kedi, ekibin can dostu oldu. (AA)

        16

        Depremin hemen ardından bölgeye ulaşan Mardin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri 33 yaşındaki Ali Çakas, dinlenmeye geçtiği anlarda kediyle yakından ilgileniyor. (AA)

        17

        Adıyaman'daki Atatürk Bulvarı Caddesi'nde, 7 katlı bir binanın enkazında 6 gündür çalışma yürüten Ağrı'dan gelen AFAD gönüllüleri, 178 saat sonra bir kediyi canlı çıkardı. Ekipler, çıkarılan kediye Umut ismini verdi. (AA)

        18

        Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'te yıkılan binanın enkazından 120 saat sonra çıkarılan kedi, UMKE ekiplerince getirildiği Osmaniye'deki HAYTAP Tedavi Merkezinde tedavi altına alındı. (AA)

        19

        Hatay'da enkazlardan zaman zaman kedi, kuş gibi hayvanlar da kurtarılıyor. (AA)

        20

        Gaziantep'te yıkılma riski bulunan bir binanın üst katında mahsur kalan kedi, Polis Arama Kurtarma (PAK) ekiplerince iş makinesi yardımıyla kurtarıldı. Öte yandan deprem bölgesindeki birçok farklı noktada da enkaz altında kalan evcil hayvanlar, Polis Arama Kurtarma ekiplerinin çalışmalarıyla kurtarıldı. (AA)

        21

        Adıyaman'da hasar gören evini terk eden emekli öğretmen Nedim Koçak, 8 gün sonra kedisi Boncuk'u da bir kutuya koyarak kaldıkları çadırlara götürdü. (AA)

        22

        Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Zaman Apartmanları A Blok'taki binanın enkazından bir kedi yaralı olarak çıkarıldı. (AA)

        23

        Antalya'dan gelen gönüllüler, depremden 94 saat sonra bir binanın enkazından kurtardıkları kediye Şanslı adını verdi. (AA)

        24

        Kahramanmaraş'ta enkazdan çıkardıkları kediye AFAD adını verdiler... (DHA)

        25

        Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 66 yaşındaki İzzettin Parlak, Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan evinde eşi Rabia Parlak'ı kaybetti. Parlak, depremden sonra enkaz altında kalan 4 kedisini ise 4 gün sonra kurtardı. (DHA)

        26

        Hatay'da depremde yaşamını yitiren bir ailenin köpeğinin bakımını, Gaziantep Büyükşehir Köpek Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki veterinerler yapıyor. (AA)

        27

        Gine Cumhuriyeti'nde restoran, inşaat, mobilya ve plastik doğrama alanlarında yatırımları bulunan ve bu ülkede yaklaşık 17 senedir yaşayan Salih ve Emirhan Güzel, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası arama kurtarma ve yardım seferberliği başlattı. Hataylı olan iki kardeş, depremlerin ardından Antakya'daki konaklarını depremzedelere ve yardım ekiplerine açarak gönüllü aşçıların pişirdiği yemekleri 3 öğün afetzedelere dağıtıyor. Konakta, enkazlardan kurtarılan köpeklerle de ilgileniliyor. (AA)

        28

        Bursa'dan deprem bölgelerine yardım etmek için yola çıkan Murat Çohadar, sahiplerinin girmeye korktuğu Akçadağ, Başpınar Mahallesi'ndeki hasarlı evde 5 gün mahsur kalan köpeği kurtardı. (DHA)

        29

        Diyarbakır'da 8 katlı apartman enkazından 2 yavru ve 1 anne köpek kurtarıldı. (İHA)

        30

        Hatay'daki bir enkazda mahsur kalan kedi canlı olarak çıkarıldı. (AA)

        31

        Hatay'da yıkılan enkazdan 12 muhabbet kuşu kurtarıldı. (DHA)

        32

        Büyük yıkımın meydana geldiği Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yavru kedi yaklaşık 45 saat sonra enkazdan canlı çıktı. (İHA)

        33

        Diyarbakır'da çöken iş merkezinin enkazından bir kedi kurtarıldı. (AA)