Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Porsche'a dava açtı, Paul Walker, Paul Walker trafik kazası, Porsche, Porsche Carrera GT, Porsche trafik kazası, hızlı ve öfkeli 7, porsche kazası, mahkeme, porsche davası

        Geçirdiği trafik kazası sonucu geçtiğimiz Kasım ayında hayatını kaybeden ünlü aktör Paul Walker'ın arkadaşının eşi, Porsche'a dava açtı.

        Kazanın gerçekleştiği sırada eşinin hızlı gitmediğini iddia eden Kristine M. Rodas, aracın yakıt tankındaki emniyet özelliklerinin devreye girmemesi sebebiyle patlamanın yaşandığını, bu sebeple eşinin ve ünlü aktörün hayatını kaybettiğini söyledi.

        AP'de yer alan habere göre dava dosyasında ayrıca, aracın süspansiyon sisteminde oluşan teknik arızanın, şoförün araç hakimiyetinin kaybolmasına ve sürüklenerek ağaca çarpmasına neden olduğu belirtiliyor.

        ''Porsche Carrera GT'nin üretim ve tasarım kaynaklı sebeplerle emniyetsiz olduğu'' ifadelerinin yer aldığı dava dosyasının hazırlayan Rodas'ın avukatı Mark Geragos, kaza yeri ve araç enkazı incelemesinde en iyi uzmanlarla çalıştıklarının altını çizdi.

        Los Angeles Bölge Şerif Departmanı ve Kaliforniya otoyol devriyelerinin Mart ayında yayınlanan kaza raporuna göre ise kaza teknik arızadan değil, aşırı hızdan kaynaklanıyor. Bu rapor, aracın enkazını inceleyen üretici firma Porsche tarafından da desteklenmişti.

        Kaza hakkındaki bu iki ayrı iddia doğrultusunda başlayacak olan mahkeme sürecinin, yaklaşık 3 yıl süreceği tahmin ediliyor.

        Paul Walker'ın yanında hayatını kaybeden aracın sürücüsü Roger Rodas'ın yarış aracı sürüç eğitimi aldığı biliniyor. ''Hızlı ve Öfkeli 7'' filminin çekim aşamasında gerçekleşen kaza öncesi Rodas ve Walker, çekilecek sahneler öncesi beraber çalışıyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ