Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dünyanın en büyük horoz heykeli için rekor başvurusu

        Denizli'de Pamukkale Belediyesi tarafından Pamukkale Üniversitesi Kampüsü'ndeki dağlık alanda yapımı süren Millet Bahçesi ve Seyir Terası Projesi'ninHorozKöy etabına, devhorozheykeli dikilecek. Heykeltıraş Osman Atmaca tarafından yapımına 6 ay önce başlanılan heykelve kaidesi için toplam 26 ton demir kullanıldı.

        Kaidesiyle birlikte27 metre yüksekliğinde olacak heykel, ışıklandırma sisteminin yapılmasının ardındanyerine yerleştirilecek. Devhorozheykeli, kentin her yerinden rahatlıkla görülebilecek.DHA'nın haberine göre; heykel, renkli ışıklandırma sistemiyle geceleri de görülebilecek.

        Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, heykel için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuracaklarını belirterek, "Dünyanın en büyükhorozunu 6 ayda tamamladık.Horozheykelini kaidesine yerleştirdikten sonra Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için başvuracağız. Denizli'nin simgesi olduğu içinhorozheykeli yaptık. Denizli'nin sanayi ve turizm kenti olmasının yanındahorozunu da ön plana çıkarmak istedik. Projemiz içindeHorozKöy teması olduğu için bunu simgeleyen dünyanın en büyükhorozheykelini el yapımıyla yaparak, Türkiye'nin ismini dünyada duyuracağız. Sadecehorozun uzunluğu 16 metre, kaidesi de 11 metre, toplam uzunluğu 27 metre olacak. Yaptığımız araştırmalarda bu uzunlukta birhorozheykeli yok" dedi.

        "AMACIMIZ DENİZLİHOROZUNU DÜNYAYA TANITMAK"

        Heykeltıraş Osman Atmaca isehorozheykelininrötuşların ve ışıklandırma sisteminin ardından kaidesine yerleştirileceğini ifade ederek, "İki kişiyle 6 ayda yaptık. Amacımız Denizlihorozunu dünyaya tanıtmak. Sadecehorozheykeli için 13 ton demir, kaidesiyle birlikte 26 ton demir kullandık. Buhorozrekorlar kitabına girecek" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ