Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Düzce'de şiddetli yağış seli getirdi, ekipler seferber oldu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Düzce´de dün akşam saatlerinde başlayan ve yoğun şekilde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. İl genelinde su baskınları meydana geldi. Sağanak özellikle Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım, Çilimli ilçesine bağlı Kırkharman ve Cumayeri ilçesine bağlı Mısırlık köyünde etkili oldu.

        Sağanak nedeniyle köylerde bulunan 9 hanedeki 27 kişi mahsur kaldı. Mahsur kalan köylüler AFAD, itfaiye ve DAKE ekipleri tarafından kurtarıldı. Gece saatlerinde yağmurun daha şiddetli şekilde yağacağının beklenmesi nedeniyle dere yataklarına yakın evlerde oturanların tahliyeleri sağlandı.

        "9 HANE TAHLİYE EDİLDİ"

        Selin etkilediği köylerle ilgili bilgiler veren Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Selim Metin, "Bulunduğumuz yer Cumayeri ilçesine bağlı Yenitepe köyü Dere mahallesi. Burada mahallenin ortasından Mısırlık deresi akıyor. Bu derenin akşam saatlerinde başlayan yağmur sonucu aşırı taşmasıyla can kaybına engel olacak şekilde tehlikede olan evleri boşalttırdık. Düzce Belediyesi itfaiyesinden arkadaşlara 9 haneyi boşalttırdık. Bir kısmı Cumayeri´ndeki evlerine gitti. Bir kısmı yukarıdaki evlerine gitti. Birkaç evde hayvanlarıyla ilgili bazı sıkıntılar var. onlara da bakacağız. Can güvenliğiyle ilgili burada herhangi bir tehlike yok. İnşallah bu afette en kısa sürede sona erer. Yaklaşık 26 kişiyi Cumayeri´ne taşıdık. Evleri olmayanlarla ilgili öğretmenevi ve otelde misafir edebileceğimizi söyledik." dedi.

        "TEKRAR CİDDİ BİR YAĞMUR BEKLİYORUZ"

        Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu da gece saatlerinde ciddi bir yağmur beklendiğini ve bu sebeple dere yataklarına yakın evlerde oturanların tahliyelerinin sağlandığını ifade ederek, "Şu anda Mısırlı Köyü Dere Mahallesi'ndeyiz. Burada ciddi bir sıkıntı oldu. Burada 27 kişi mahsur kalmıştı. Ekipler sağ olsun herkes el birliğiyle bu vatandaşları kurtardı. Son olarak engelli bir bayan kurtarıldı. Sıkıntılı bir durum kalmadı. Genel olarak Akçakoca'da 2019'da selden etkilenen köylerde sorunlar vardı. Biraz önce Akçakoca Belediye Başkanı ile görüştüm. Orada da bir sıkıntı kalmamış. O konuda mutlaka vatandaşlarımızın dikkatli olması lazım. Dere yataklarına yakın olan vatandaşlarımızın mutlaka evleri boşaltması lazım. Ekipler, burada dere yatakları yakınlarındaki vatandaşların yüksek noktalara götürülmesiyle ilgili çalışma yapılıyor. Şu anda durum iyi görünüyor. İnşallah bir sıkıntı yaşamayız. Vatandaşlarımız tahliye ediliyor. Tekrar ciddi bir yağmur bekliyoruz. İnşallah sıkıntı yaşamayız." diye konuştu.

        REKLAM

        ZONGULDAK-DÜZCE YOLU ÇİFT YÖNLÜ KAPANDI

        Düzce’de şiddetli yağmur sonrası oluşan sel ve ağaç devrilmesi sebebiyle 2 saat ulaşıma çift yönlü kapanan D655 karayolunda Zonguldak-Düzce arasında trafik tek şeritten sağlanıyor.

        Düzce’de dün akşam saatlerinde başlayan ve etkisini giderek artıran sağanak yağış sele neden oldu. Ağaçların devrildiği, evlerde ve sokaklarda su taşkınlarının meydana geldiği kentte, D655 karayolunun Zonguldak-Düzce arası çift yönlü trafiğe kapatıldı. Yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar başlatıldı.

        Yaklaşık 2 saat boyunca çift yönlü ulaşıma kapalı kalan yol ekiplerin çalışmasıyla tek şeritten sağlanmaya başladı. Bölgede suların daha rahat gitmesi için kanal açma çalışmaları yapılıyor.

        VALİ ATAY CAN KAYBI OLMADIĞINI AÇIKLADI

        Selden zarar gören Esmahanım, Uğurlu, Mısırlık, Kırkharman, Boğaziçi ve Akçakoca bölgelerinde incelemelerde bulunana Düzce Valisi Cevdet Atay, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, bölgede yaşayanlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

        Yağışın geniş bir alanda etkili olduğunu anlatan Vali Atay, " Allah'a hamdolsun hiçbir vatandaşımızın burnu kanamadı. Herhangi bir can kaybı söz konusu değil. Bizi sevindiren taraf bu. Ama elbette ki yollarımıza, köprülerimize zararları söz konusu. Bunlar kısa zamanda giderilir. Uğurlu, Esmahanım ve Dilaver köyümüzde incelemeler yaptık. Oradaki durumu kendi gözlerimizle bire bir gördük." diye konuştu.

        Ekiplerin yaklaşık 7 saattir sorun olan bölgelerde çalışmalar yürüttüğünün altını çizen Vali Atay, şöyle konuştu:

        "Tüm ekiplerimiz yaklaşık 6-7 saattir olay yerinde. Kaymakamlarımız kriz merkezlerimizin başında olayları bire bir takip ettiler. Yarın arkadaşlarımız yağışlar bittikten sonra gerekli hasar tespit çalışmalarını yaparlar. Kısa zamanda neticelenir."

        ŞİDDETLİ YAĞIŞ SAKARYA'NIN KOCAALİ İLÇESİNDE DE ETKİLİ OLDU

        Sakarya'nın Kocaali ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle derelerin taşması sonucu bazı yol, tarım arazileri ve evleri su bastı.

        Sağanak nedeniyle 3 gün önce derelerin taşması nedeniyle sel oluşan Demiraçma ve Alandere mahallelerinde, sağanağın etkisini sürdürmesi, yeniden derelerin taşmasına neden oldu.

        Bazı tarım arazileri su altında kaldı, yollarda su birikintileri oluştu ve bazı evleri de su bastı.

        Büyükşehir ve Kocaali belediyeleri ile Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri, su baskını olan yerlerde çalışma başlattı.

        Ekipler risk taşıyan bölgelere kamyonlarla kaya parçaları döktü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ