Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        MEB Eba Logo MEB Logo

        EBA; Eğitim Bilişim Ağı olarak tanımlanan, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan sosyal nitelikli eğitsel elektronik içerik ağıdır. Öğretmen ve öğrencilerin bir arada olduğu uzaktan eğitim kapsamında ihtiyaç duyulan yerlerde bilgi teknolojisi kullanılarak teknolojinin eğitime entegrasyonu sağlanmaktadır. EBA giriş paneli ve diğer hizmetlere sayfamızdan ulaşabilirsiniz…

        EBA GİRİŞ ÖĞRETMEN ÖĞRENCİ VELİ

        EBA TV

        EBA TV üzerinden yayınlanan ilkokul, ortaokul ve lise ders yayını ve ders tekrarı videolarına buradan ulaşabilirsiniz.

        EBA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

        EBA, uzaktan eğitim sisteminin yürütüldüğü bir internet portalıdır. EBA öğrenci girişi, öğretmen girişi, veli girişi gibi ayrı ayrı giriş kanalları bulunmaktadır. EBA’ya giriş yapmak için TC Kimlik No ve EBA şifrenizin olması yeterlidir. Ya da e-Devlet hesabınızdan EBA'ya otomatik giriş yapabilirsiniz. EBA’ya giriş yaptıktan sonra canlı derslere, ilkokul ders programı, ortaokul ders programı ve lise ders programlarına ulaşabilirsiniz.

        1

        Takvim

        “Duvar”da sana gönderilmiş olan etkinlikleri, ödevleri; yazılı sınavlarını takvimde görüp takip edebilirsin.

        3

        Sınavlar

        EBA içerisinde yer alan sınav, test ve alıştırma dokümanlarına bu alandan ulaşabilirsin. Farklı derslere ve sınıflara ait alt konu, konu ve ünite seviyelerinde testlerin yer aldığı sınavlar bölümünde, pekiştirmek istediğin konulara ait sınavları çözebilirsin.

        5

        Dersler

        “Dersler” sayfası, EBA’da yer alan ders içeriklerin yer aldığı bölümdür. Bu bölümde, bütün sınıf seviyelerine ve derslere ait içerikler, MEB müfredat yapısına uygun bir şekilde listelenir. Seçilen sınıf seviyesindeki bir dersin sayfasında; dersin üniteleri, kitabı, kütüphane içerikleri ve ünite testleri yer alır. Ünitelerin içinde ise konuları ve alt konuları görebilirsin. Dilersen “Tüm Dersler” düğmesine tıklayarak farklı okul türlerine ait ders içeriklerine de erişebilirsin.

        7

        Sıralı Anlatım

        Sıralı anlatımda, bir alt konuya ait içerikler öğrenme sürecine uygun bir şekilde sunulur. Konu anlatımları, alıştırmalar, özet dokümanları ve tarama testlerinin yer aldığı sıralı anlatımları takip ederek konu hakkındaki bilgilerini pekiştirebilirsin.

        9

        Arma ve Puan Kazanma

        Öğrenci; EBA Portfolyo’suna yaptığı katkıyla, “Duvar” alanında yaptığı paylaşım ve etkileşimlerle puan kazanabildiği gibi; sistemde soru çözdüğünde ve ödevlerini tamamladığında da puan kazanabilir.

        11

        Dijital Çalışmalar

        EBA içerisindeki dijital içeriklerden oluşan çalışmalardır. Bir dijital çalışma, konu anlatımı, alıştırma, tarama testleri gibi farklı eğitsel içeriklerden oluşabilir. Öğretmenlerin, EBA’da yer alan içerikleri sana pekiştirmen için yollayabilir.

        2

        Kütüphane

        Kütüphane sayfasında, farklı kategorilere ait binlerce içerik yer almaktadır. Hem eğitsel hem de genel kültür içeriklerinin yer aldığı bu bölümde video, ses dosyası, dergi, etkileşimli kitap ve uygulama gibi farklı içerik tiplerine ulaşabilirsin.

        4

        EBA Portfolyo

        EBA Porftolyo Yönetimi; öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra katıldıkları projeler ve ders dışı sosyal aktiviteler bilgilerinin biriktirilerek sergilendiği, benzersiz bir dijital bellek özelliğidir.

        6

        Çalışmalarım

        Çalışmalarım sayfasında öğretmeninin gönderdiği çalışmaları görebilirsin. Çalışmalarını tarihine ve durumuna göre filtreleyerek geçmiş ya da devam eden çalışmalarını inceleyebilirsin.

        8

        Son Çalıştığım Konular

        Bu bölümde, hızlıca kaldığın yerden devam edebilmen için en son çalıştığın konuları listeledik. Konuda yer alan içeriklerin ne kadarını tamamladığını, konu başlığının altında yer alan grafikten inceleyebilirsin.

        10

        Tartışmalar

        Tartışma oluşturulduğunda, grubunun sayfasına düşer, “Fikrini Yaz” a tıklayarak fikirlerini paylaşmaya başlayabilir ya da dosya ekleyebilirsin. Ayrıca “Takvim”in altındaki alanda, tüm tartışmaları görebilirsin. Dilersen sen de bir tartışma oluşturup gruplarınla paylaşabilirsin.

        12

        Ne Yaptın Bölümü

        "EBA’da Ne Yaptın?" bölümünde, son 7 günde dersler, kütüphane, portfolyo ve sınavlar sayfalarında geçirdiğin zamanlar, grafiklerle gösterilir. Süreler hesaplanırken, belirtilen sayfalardaki içerikleri incelerken geçirdiğin zaman dikkate alınır.

        İLGİLİ HABERLER
        EBA sistemi ile ilgili merak edilen haberler.