Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dış Yazar Ela isminin anlamı nedir? Ela ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Ela isminin analizi

        Ela ismi söylemesi kolay ve güzel anlamlara sahip olduğundan dolayı ebeveynler tarafından tercih edilmektedir. Hem tek olarak hem de yanına başka bir isim ekleyerek kullanılmaktadır. Ela isminin anlamı, Ela ne demek, Ela Kuran’da geçiyor mu, Ela isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Ela İsminin Anlamı

        Anne ve baba adayları isim konusunu ince eleyip sık dokumaktadır. İsmin kulağa hoş gelmesi, kolay telaffuz edilmesi, kökeni ve anlamı gibi detaylar üzerinde yoğunlaşırlar. Bir ömür çocuğun taşıyacağı bu ismi belirlerlerken çeşitli kaynaklardan yardım alırlar. Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına kolayca ulaşım sağlayabiliyoruz. Böylelikle aklımızda olan ismin ne gibi anlamlar taşıdığını ya da ismin kökenini internet üzerinden öğrenebiliriz. Ela ismi de özellikle son yıllarda kız çocukları için tercih edilen isimlerden biridir. Çocuğuna Ela ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları bu ismin anlamını merak etmektedir. Ela ismi birbirinden güzel anlamlar taşımaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Ela isminin anlamları şunlardır:

        REKLAM
        • Uzlaştırıcı, arabulucu, bir işi birlikte yapan.
        • Gözde sarıya çalan kestane rengi.
        • Bu renkte olan.

        Ela Ne Demek?

        Bir ismi çocuğumuz için tercih ederken belirli kıstaslar doğrultusunda hareket ederiz. Söylemesi zor olan isimlerden genellikle uzak dururuz. Daha kolay söylenen, kulağa hoş gelen ve derin anlamlar içeren isimleri tercih ederiz. İsmin pozitif özellikler taşıyan anlamlara sahip olması önemlidir. Şayet negatif özellikler taşıyan anlama sahipse o ismi çocuğumuz için tercih etmeyiz. Ela ismi Türkçe kökenli bir isim olup Türk kültüründe köklü bir geçmişe sahiptir. Bu ismi çocuğuna koymayı düşünen ebeveynler ismin ne demek olduğunu araştırmaktadır. Ela ismi birden fazla anlama sahiptir. Ela ismi; uzlaştırıcı, arabulucu, bir işi birlikte yapan, gözde sarıya çalan kestane rengi ve bu renkte olan anlamlarını taşımaktadır.

        Ela Kuran’da Geçiyor Mu?

        İsim kökenleri toplum genelinde farklılık göstermekle birlikte burada belirleyici olan ebeveynlerin hangi ismi seçtiğidir. Kimi anne ve baba adayı Arapça, Farsça kökenli isimleri çocuğu için tercih ederken kimileri Türkçe kökenli isimlere yönelmektedir. Bazı ebeveynlerin bir diğer dikkat ettiği konu ise ismin kutsal kitabımızda yer almasıdır. Öyle ki isim sürecinde Kuran’ı Kerim’de yer alan isimlerden gitmektedirler. Ela ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları da bu ismin Kuran’ı Kerim’de yer alıp almadığını merak etmektedir. Ela ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Ela ismini koymak caizdir.

        Ela İsminin Analizi Nedir?

        İsmin karakter belirlemede gücü olduğuna inanılır. Rivayetlere göre verilen isim özelliklerimiz hakkında bize bilgi vermektedir. Bu yaygın görüşe isim analizlerinde de rastlanılmaktadır. İsim analizi bir nevi karakter tahlilidir. Bu sebeple de bazı ebeveynler çocukları için isim belirlerken isim analizinden yardım almaktadır. Ela isminin çocuğuna koymayı düşünen ebeveynler bu ismin analizini merak etmekte ve araştırmaktadır.

        Hayal güçlerinin oldukça gelişmiş olduğunu söyleyebiliriz. Hayal gücünün yanında empati yeteneği de bir o kadar gelişmiştir. Bu nedenle de ortamların aranılan isimlerinden biridir. Hayal kırıklığına uğramaktan hoşlanmazlar; maceraperestlerdir. Denemekten asla vazgeçmezler. Etraflarına pozitif enerji yayarlar. Popülerlikleriyle bilinirler. Güzel giysiler ve takılar onların vazgeçilmezidir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ