Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eleq ipucu sorusu cevabı 15 Mayıs: 'Bir Bahar Akşamı Rastladım Size' şarkısının güftesi kime aittir? 20.00 Eleq ipucu

        Eleq ipucu sorusu 15 Mayıs saat 20.00 yarışması için "'Bir Bahar Akşamı Rastladım Size' şarkısının güftesinden" geldi. Eleq yarışması her akşam Eleq uygulaması üzerinden oynanıyor. Canlı oynanan yarışmada birincilere ödül bölüştürülüyor. Peki 'Bir Bahar Akşamı Rastladım Size' şarkısının güftesi kime aittir? Eleq ipucu sorusu cevabı haberimizde.

        ELEQ İPUCU SORUSU - 15 MAYIS

        Merhabalar sevgili eleqseverler, müzik tutkunları bu akşam saat 20.00’deki #eleqipucu sorumuzda buluşuyor. Bestesi Selahattin Pınar'a ait olan "Bir Bahar Akşamı Rastladım Size" şarkısının güftesi kime aittir, biliyor musunuz?

        https://www.instagram.com/p/Bxe0Dr6hhDa/
        REKLAM

        ELEQ İPUCU CEVABI: FUAT EDİP BAKSI

        FUAT EDİP BAKSI KİMDİR?

        Fuat Edip Baksı, şair, yazar ve güftekâr. 1912 yılında Diyarbakır'da doğdu. Eğitim Enstitüsünün Türkçe Bölümü okudu. İzmir liselerinde ve İzmir Yüksek İslam Enstitüsü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Tarihsel konulardaki romanları mevcuttur. Şiirlerinin tanınmış şarkılara güfte olmuştur. 1974 yılında İzmir'de vefat etti. İzmirin Bayraklı İlçesinde mahalleye adı verilmiştir.

        Tanburi bestekâr Selâhattin Pınar 'ın çok sevilen Bir Bahar Akşamı şarkısının güftesini o yazmıştır. TRT repertuvarında, güftesi Fuat Edip Baksı'ya ait 27 şarkı mevcuttur.

        FUAT EDİP BAKSI'NIN ŞİİR KİTAPLARI

        Delikanlım (1935)

        Efe (1944)

        Bir Bahar Akşamı (1963)

        Cacık (1967)

        İzmir Destanı (1972)

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ