Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Etkisinden çıkmayacağınız 26 film! İzlediğiniz zaman uzun süre etkisinde kalacağınız 26 film önerisi!
        1

        V FOR VENDETTA

        İlk olarak bir klasik olan V for Vendetta ile başlıyoruz. 2005 yapımın yönetmen koltuğunda James McTeigue oturuyor. Bir devrimi konu alan filmi izlemediyseniz listenize eklemelisiniz. Baş rollerinde Hugo Weaving ve Natalie Portman oynuyor.

        2

        MANCHESTER BY THE SEA

        Fazla bilinmeyen ancak sinema dünyasında ses getiren filmlerden birisi olan Manchester By the Sea (Yaşamın Kıyısında), filmi sayesinde Casey Affleck "En İyi Erkek Oyuncu Oscar" kazanmıştır.

        3

        ATONEMENT (KEFARET)

        Altın Küre En Özgün Film Müziği Ödülü, alan film 2007 yapımıdır. Adından çok söz ettirmiştir. Baş rollerinde ünlü oyunculardan Keira Knightley ve James McAvoy yer alıyor.

        4

        WHAT'S EATİN GİLBERT GRAPE (GİLBERT'IN HAYALLERİ)

        Leonardo DiCaprio'nun çocuk yaşta sergilediği etkileyici performansı izleyenleri derinden sarsabilir. Johnny Depp'inde gençlik zamanında rol aldığı film, oldukça dramatikdir.

        5

        PUBLİC ENEMİES (HALK DÜŞMANLARI)

        Johnny Depp'in başrolde yer aldığı film, 2009 yapımıdır.

        6

        NOCTURNAL ANİMALS (GECE HAYVANLARI)

        Pek bilinmeyen ancak izlenmesi tavsiye edilen yapımlardan birisi olan "Gece Hayvanları" sizi ters köşe yapacak bir film. Tahmin etmesi zor olan gerilim filmi bir kadından nasıl sarsıcı ve soğuk şekilde aşk acısının çıkarılacağını gösteriyor.

        7

        THE PRESTİGE (PRESTİJ)

        Filmin yönetmen koltuğunda dünyaca ünlü yapımcı Christopher Nolan yer alıyor. Başyapıtlardan birisi olan film 2006 yapımı. Başrollerinde Hugh Jackman, Christian Bale gibi usta oyuncular yer alıyor.

        8

        TAXİ DRİVER (TAKSİ ŞOFÖRÜ)

        1977 yapımı filmin başrolünde usta oyuncu Robert De Niro yer alıyor. 4 dalda Oscar adayı olan filmde Robert De Niro, genç yaşına rağmen oyunculuğunu konuşturuyor.

        9

        INCEPTION (BAŞLANGIÇ)

        Leonardo DiCaprio'nun yer aldığı en çok konuşulan filmlerden birisi. Bilim kurgu film 2010 yılında vizyona girdi ve yine yönetmen koltuğunda Christopher Nolan yer alıyor.

        10

        BİG FİSH (BÜYÜK BALIK)

        Tim Burton'ın yönettiği film 2003 yapımıdır. Romandan uyarlanan film izlenmenmesi gereken film listelerinde yer alabilir.

        11

        INTERSTELLAR (YILDIZLARARASI)

        Christopher Nolan'ın baş yapıtlarından birisi olan bilim kurgu filminin baş rolünde usta oyuncu Matthew McConaughey yer alıyor.

        12

        SE7EN (YEDİ)

        1996 yapımı filmin başrolünde Brad Pitt yer alıyor. Filmde Pitt'in oyunculuğu büyük yankı uyandırmıştı. Filmi izlediğiniz zaman hemen etkisinden çıkamayacağınıza eminiz.

        13

        SİLENCE (SESSİZLİK)

        2016 yapımı filmin başrolünde Andrew Garfield yer alıyor. Spiderman filminden tanıtıdğımız Garfield, bu filmde bambaşka bir oyunculuk sergiliyor.

        14

        FİGHT CLUB (DÖVÜŞ KLÜBÜ)

        1999 yapımı filmin başrollerinde Brad Pitt ve Edward Norton yer alıyor. Efsaneler arasında yer alan film tekrar izlenmesi gereken yapıtlardan.

        15

        PULP FİCTİON (UCUZ ROMAN)

        Usta yönetmen Quentin Tarantino'nun özel yapıtlarından olan film adından çok söz ettirmişti. Altın Küre En İyi Senaryo ve Oscar ödüllerini kazandı.

        16

        TRUMAN SHOW

        1998 yapımı film Jim Carrey'nin usta oyunculuğu ile Altın Küre Sinema Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'ne aday oldu.

        17

        VANİLLA SKY

        Tom Cruise'un az bilinen filmlerinden olan yapıtta başarılı oyuncuya Penelope Cruz eşlik ediyor. Psikolojik romantik gerilim konulu film 2001 yılında vizyona girdi.

        18

        THE SHAWSHANK REDEMPTİON (ESARETİN BEDELİ)

        Stephen King'in öyküsünden uyarlanan film, 1995 yapımıdır. Morgan Freeman gibi usta oyuncular yer almıştır.

        19

        KİLL BİLL

        Quentin Tarantino'nun yapıtlarından birisi olan seri 2003 yılında vizyona girmiştir.

        20

        21 GRAM

        Oscar'a aday gösterilen 2003 yapımı film, fazla bilinmeyen önemli yapıtlardan birisidir.

        21

        WİDE SHUT EYES (GÖZLERİ TAMAMEN KAPALI)

        1999 yapımı filmin yönetmen koltuğunda Stanley Kubrick yer alıyor. Başrol oyuncularında ise Tom Cruise, Nicole Kidman gibi usta isimler bulunuyor.

        22

        OLD BOY (İHYİYAR DELİKANLI)

        Yönetmen koltuğunda Park Chan-Wook yer alıyor. Fazla bilinmeyen yapıtlardan birisi olan film izleyenleri etkisine alacak tarzda gizem ve aksiyona sahip.

        23

        12 YEARS A SLAVE (12 YILLIK ESARET)

        En İyi Film Oscar'ı kazanan film, 2014 yapımıdır. Başrollerinde Chiwetel Ejiofor ve Michael Fassbender gibi oyuncular yer almaktadır. Gerçek bir dram olan film duygularınızı derinden etkileyebilir.

        24

        LOST İN TRANSLATİON (BİR KONUŞABİLSE)

        Filmin başrollerinde Bill Murray ve Scarlett Johansson yer alıyor. 2003 yapımı film klasikler arasında.

        25

        THREE COLORS (ÜÇ RENK)

        Az bilinen baş yapıtlardan birisi olan Üç Renk filmi üç filmden oluşuyor. Filmin yönetmeni ise usta isimlerden Krzysztof Kieślowski. Üç Renk filminin ilk filmi, Mavi, ikinci filmi Üç Renk: Beyaz ve son filmi Üç Renk: Kırmzı'dır.

        26

        CASABLANCA (KAZABLANKA)

        1946 yapımı olan film eski klasiklerdendir. Film zamanında En İyi Uyarlama Senaryo Oscar'ı, En İyi Film Oscar'ı, En İyi Yönetmen Oscar'ı kazanmıştır.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ