Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erman Ilıcak kimdir? 2019 Forbes Türkiye'nin en zengin adamı Erman Ilıcak'ın hayatı

        Türkiye'nin en zenginleri belli oldu. Forbes Türkiye, bu yıl 14’üncü kez hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesini açıkladı. Listenin 1 numarası Rönesans Holding'in sahibi Erman Ilıcak'ın oldu. Peki, Erman Ilıcak kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? İşte,2019 Türkiye'nin en zengin adamı Erman Ilıcak'ın hayatı...

        ERMAN ILICAK KİMDİR?

        Erman Ilıcak, 3 Ekim 1967 tarihinde Malatya'nın Darende ilçesinde doğmuştur. Erman Ilıcak, Türk iş adamı, yatırımcı ve Rönesans Holding Başkanıdır.

        Hayatı

        TED Ankara Koleji’nde orta ve lise öğrenimini 1985 yılında tamamladı. 1990 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümün’den mezun oldu. Viyana Ekonomi Üniversitesi ve Minnesota Üniversitesi’nin düzenlediği MBA programından 2002 yılında diploma aldı. Paris’te bulunan International School of Management’ın düzenlediği işletme doktorası programından 2011 yılında mezun oldu. Evli ve 3 çocuk sahibidir.

        İş Hayatı

        REKLAM

        Çalışma hayatına öğrencilik yıllarında başlayan Erman Ilıcak, 1993 yılında Sankt-Peterburg'da Rönesans Holding’i kurdu. Halen Rönesans Holding’in Başkanlığı görevini yürütmektedir. Rönesans Holding; Rusya, Türkiye, İsveç, İsviçre, Finlandiya, Almanya, Hollanda, Belarus, Kazakistan, Türkmenistan, Avusturya, Azerbaycan, Irak, Libya, Gabon, Nijerya, Suudi Arabistan ve Katar’da işler yapmaktadır.

        Erman Ilıcak, 2015 yılında Europalia Uluslararası Sanat Festivali'ne konuk ülke olarak katılacak Türkiye'nin Genel Komiseri seçilmiştir. Ekovitrin tarafından 2014 yılında "Yılın İş Adamı" seçildi.

        TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü'nün Başkanıdır

        Serveti

        Erman Ilıcak, Forbes Türkiye'nin 2019'de hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 3.8 milyar dolarlık servetiyle 1. sırada yer almaktadır.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ