Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika saldırısı! MSB açıkladı: İdlib'de TSK konvoyuna saldırı düzenlendi

        İdlib mutabakatını ihlal ederek kente doğru ilerleye Esad rejimi, Halep-Şam otoyolu üzerindeki Han Şeyhun ilçesine yaklaştı.

        Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre, gelişmeler üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'deki gözlem noktalarına takviye yapma kararı aldı.

        Sabah 6.30'da Hatay Reyhanlı'dan giriş yapan TSK'ya ait askeri konvoy, 9 nolu Marek Dağı gözlem noktasına doğru hareket halindeyken rejime bağlı güçler tarafından engellenmek istendi. Ancak yerel kaynaklar, TSK konvoyunun bir süre sonra Suriye'nin kuzeybatı sınırından geçtiğini açıkladı.

        Türk konvoyunun İdlib'in Han Şeyhun ilçesine doğru ilerlediği ifade edildi.

        REKLAM

        Son bir haftadır İdlib'in güneyindeki Hama kırsalından ilerleyen rejim güçleri, Habit beldesini, Sukeyk ve Teri Tepelerini, Kefreydun ve Sabbağiyye çiftlikleri ile Han Şeyhun ilçesi sınırlarına giriş noktalarından biri olan Fakir Noktası'nı ele geçirdi.

        İlçeyi batı yönünden kuşatmaya çalışan rejim güçleri, böylece ilçe sınırlarına da 500 metre yaklaşmış oldu.

        MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: TSK KONVOYUNA SALDIRI DÜZENLENDİ

        Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İdlib'de 9 Numaralı Gözlem Noktasına intikal esnasında konvoyumuza bir hava saldırısı düzenlenmiş,6 sivil ölmüş, 12 sivil yaralanmıştır." denildi.

        Açıklamada, "Mevcut anlaşmalara ve Rusya ile aramızdaki iş birliği ve diyaloga aykırı bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ