Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Fransa'da Cezayir'in futbol kutlamaları işkenceye döndü

        Cezayir, Afrika Uluslar Kupası yarı finalinde Nijerya'yı 2-1 mağlup ederek finalde Senegal'in rakibi oldu. Galibiyetin ardındanCezayirtaraftarları ise kutlamalar için başkent Paris'in yanı sıra Lyon ve Marsilya'da sokaklara döküldü.

        Taraftarların çöp kutularını ve otobüs duraklarını ateşe vermesiyle kutlamalar yerini şiddete bıraktı. Yer yer polisle çatışan taraftara polis biber gazı ile müdahale etti. Başkent Paris'te Champs lysées'de buluşan binlerceCezayirli polise yabancı madde fırlattı, polis ise göz yaşartıcı gaz ile karşılık verdi. Marsilya'da havai fişek patlatanCezayirlilere karşı polis kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. İtfaiye tarafından yapılan açıklamaya göre, Lyon'da yaklaşık 10 araç ve yüzlerce çöp kutusu ateşe verildi. Bazı Fransızlar tepki göstererekCezayirlileri "vahşi" olarak tanımladı ve Fransa'ya entegre olmadıklarını savundu.

        REKLAM

        İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN KOLLUK KUVVETLERİNE TEŞEKKÜR

        İçişleri Bakanı Cristophe Castaner, kısa sürede şiddete dönen olaylarda 282 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Sosyal medya hesabında açıklama yapan İçişleri Bakanı Cristophe Castaner, "Polise, jandarmaya ve itfaiyeye teşekkür ederim. Bütün gece Cumhuriyeti güvence altına tutmak için çalıştılar. Profesyonellikleri şiddeti önlemeye ve şiddet faillerini yakalamaya yardımcı oldu. Sabah 06.00 sıralarında 282 kişi gözaltındaydı" ifadelerini kullandı.

        Gözaltı sayısının çoğunluklaCezayir'in zaferinin kutlanmasında yaşanan olaylarla ilgili olduğunu ve aynı gün gerçekleşen Fransız devriminin ilk adımı olarak kutlanan 14 Temmuz Ulusal Bayramı sırasında gözaltına alınanların sayısını kapsadığı belirtildi.

        Afrika Uluslar Kupası kapsamında Senegal ileCezayirarasındaki final maçı 19 Temmuz'da oynanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ