İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
İstanbul Boğazı, yoğun kar yağışı nedeniyle gemi trafiğine kapatıldı
İstanbul'da öğleden sonra etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle Boğaz transit gemi geçişine kapatıldı. Kar yağışı Boğaz ve tarihi yarım adada kartpostallık manzaralar oluştu.
İstanbul'da dün başlayan kar yağışı, bugün etkisini giderek arttırdı. Soğuk ve kar nedeniyle zeminde yer yer buzlanmalar meydana geldi. İstanbul Boğazı ise sis ve tipi sebebiyle transit gemi seferlerine geçici olarak çift yönlü olarak kapatıldı. Sokakların soğuk hava nedeniyle diğer günlere göre daha tenha olduğu görüldü. Gemi trafiğine kapatılan İstanbul Boğazı martılara kaldı. Sisli hava altında deniz üzerinde süzülen martılar, kartpostallık manzaralar oluşturdu. Manzarayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler de tarihi mekanlar önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
İSPANYALI PARADİSE HAYATINDA İLK DEFA KAR GÖRDÜ
Hayatında ilk defa kar gördüğünü belirten İspanya Valencialı Cino Paradise, İstanbul'a hayran kaldığını dile getirdi.
KAR YAĞIŞI ALTINDA KESTANE SATIYOR
Ekmeğini soğuk havaya rağmen dışarıda kazanmak zorunda olanlar da vardı. Bunlarda biri de Sirkeci de kestane satarak geçimini sağlayan 4 çocuk babası Ramazan Evyapan'dı. Soğuk havada işlerin kesat olduğunu ifade eden Evyapan, çalışmaya devam etmek zorunda olduğunu kaydetti.
Soğuk havaya rağmen işlerinin daha iyi olduğunu dile getiren taksici Cafer Ulusoy ise yolların açık olduğunu söyledi.
İHA