Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ASELSAN'daki ölümler
        1

        16 Ocak günü polisler Ankara’daki bir evin kapısını açtığında “Dikkat gaz açık” uyarısıyla karşılaştı. Bu dairede 28 yaşındaki ASELSAN mühendisi Erdem Uğur yaşıyordu. Polisler Uğur’u yanında mutfak tüpü ve tüpün hortumunu da yatağın içinde buldu. Genç mühendis zehirlenerek hayatını kaybetmişti.

        2

        Yaşanan bu acı olay ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümlerini tekrar gündeme getirdi. 2006-2007 yıllarında 6 ay içinde ASELSAN’da 4 mühendis şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmişti...

        3

        Habertürk TV’de Veyis Ateş’in sorularını yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ASELSAN'daki şüpheli ölümlerin kapsamlı olarak araştırılması gerektiğini söyledi. Elvan, ciddi sorunların olduğunu belirterek "Yüzlerce şirketimiz var, neden ASELSAN?" diye sordu.

        4

        İşte genç mühendis Erdem Uğur’un yaşamını yitirmesiyle tekrar gündeme gelen ASELSAN’ın şüpheli ölümleri:

        5

        ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen, Ankara'da 7 Ağustos 2006 tarihinde aracında boğazı ve elleri kesilmiş halde bulundu. Başbilen, F-16 tanklarının yazılımı ve Milli Tank projesi üzerine çalışıyordu…


        6

        Halim Ünsel Ünal; 17 Ocak 2007’de başında tek kurşunla vurulmuş olarak bulundu. Psikolojik sorunları olduğu öne sürüldü.

        7

        Evrim Yançeken, Halim Ünsem Ünal’ın ölümünden tam 9 gün sonra 26 Ocak 2007’de yedinci kattan düşerek yaşamını yitirdi. 26 yaşındaki Evrim Yançeken’in ardından “Artık dayanamıyorum” yazan bir not bıraktığı iddia edildi.

        8

        Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nde okuyan Burhaneddin Volkan 2005'te üniversiteyi bitirdiği yıl işe başladığı Aselsan'da iki yıl Komuta Kontrol ve Haberleşme Yazılım Mühendisliği'nin Uçak Komuta Kontrol Merkezi bölümünde çalıştı.

        9

        Üç arkadaşının intihar ettiği dönemde hastalanan ve ağır psikolojik sorunlar yaşayarak ailesinin yanına dönen Volkan, sniperler tarafından öldürüleceğini belirtiyordu. Volkan, görev yaptığı Bando Okullar Komutanlığı'nda 7 Ekim 2007'de nöbetçi subay odasında Vzör marka silahla intihar etti.

        10

        Hakan Öksüz; 25 Ocak 2012’de ASELSAN Akyurt Tesisleri’nde görev alan mühendis Öksüz, kontrolden çıkan otomobilin bariyerlere çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

        11

        Öksüz’den geriye otomobilinden çıkan ve çocuğuyla çekildiği tahmin edilen fotoğraflar çıktı. Kazanın ardından olay yerinde Hakan Öksüz’ün kimliği, cüzdanı, hatta cep telefonu dahi bulunmadı…

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ