Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

        İstanbul'da önceki akşam saatlerinden itibarenetkili olan yoğun kar yağışı ve tipi hayatı felç etti. Sabah saatlerinde etkisini arttıran tipi özellikle ulaşımı vurdu. Anadolu yakasından Avrupa'ya geçiş güzergahında Boğaz Köprüsü çıkışında metrobüsler durdu. Yolcular yollarına yürüyerek devam etti.

        Dün etkisini daha da arttıran kar yağışı ve soğuk hava gelecek haftadan itibaren yerini Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava sistemine bırakacak. Yani havalar önümüzdeki haftadan itibaden ısınacak.

        Sibirya soğukları hafta sonu yurdu terk ederken; gelecek hafta Akdeniz üzerinden ılık ve yağışlı sistemin etkisi altına girilecek.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, aralıklarla yağan ve zaman zaman tipi şeklinde görülen kar yağışı, yarın da öğle saatlerine kadar aralıklarla ve yer yer gök gürültülü kar sağanağı şeklinde devam edecek.Kıyı kesimlerde en az 10, bazı iç ve yüksek bölgelerde ise 25 santimetrenin üzerinde kar örtüsü görülen kentte, bu gece eksi 2 derecede seyreden en düşük sıcaklığın, gün boyu sıfır derecenin üzerine çıkması beklenmiyor.

        Yarın öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışının, cuma günü son bir kar sağanağıyla kenti terk etmesi bekleniyor.

        İstanbul'da sıcaklıkların hafta sonundan itibaren yükseleceği tahmin ediliyor.

        İSTANBUL BOĞAZI TRAFİĞE KAPATILDI

        Etkili yağış ve kuvvetli rüzgarın görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı.

        ŞEHİR HATLARI SEFERLERİ NORMALE DÖNDÜ

        Yoğun tipiye bağlı olarak görüş mesafesinin azalması sebebiyle iptal edilen Şehir Hatları'nın tüm seferleri de yeniden başladı. Şehir Hatları'nın sefer bilgilerine, anlık olarak "http://www.sehirhatlari.com.tr"den ulaşılabilecek.

        İSTANBUL'DA BAZI BÖLGELERDE KAR KALINLIĞI 60 CM'YE ULAŞTI

        Yoğun yağışla birlikte İstanbul'da kar kalınlığı bazı bölgelerde 60 cm'ye kadar ulaştı. İlçelere göre kar kalınlıkları ise şöyle:

        "Çatalca'nın köyleri, Bınkılıç, Aydos 40-60 cm

        Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy, Uğur Mumcu 25-40 cm

        Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe, Polonezköy 20-25 cm

        Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk, Kemerburgaz 15-20 cm

        Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar 10-15 cm

        Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya 5-8 cm"

        Bugün kar yağışlarının etkisini artırarak Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Aksaray, Niğde, Malatya ile Sivas'ın batısı ve Kahramanmaraş'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olmasının beklendiği bildirildi.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde, bazı bölgeler için kuvvetli kar yağışı ve zirai don uyarısı yapıldı.

        Cuma gününe kadar devam etmesi beklenen kar yağışının ulaşım başta olmak üzere meydana getirebileceği olumsuzluklara, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

        ZİRAİ DON TEHLİKESİ

        Açıklamada, özellikle zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde, gece ve sabah saatlerinde olmak üzere, yarından başlayarak 21 Şubat Cumartesi gününe kadar genelde hafif, perşembe günü Ege kıyıları ile kıyıların hemen iç kesimlerinde ise orta derecede zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

        İL İL HAVA DURUMU

        CUMA GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

        İstanbul’da perşembe günü de yoğun kar yağışı görülecek. İstanbul’da sıcaklık gece -1, gündüz 1 dereceye kadar düşecek. Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri altında seyredecek. Kar yağışı, yurt genelinde cuma günü etkisini kaybedecek ve cumartesi gününden itibaren hava sıcaklığı biraz artacak.

        Türkiye’de hafta sonuna kadar hava şöyle olacak:

        17/18/19 ŞUBAT: Ege ve Akdeniz kıyıları çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu yağmurlu geçecek. Diğer tüm bölgelerde, özellikle kuzey bölgelerde yoğun kar yağışı bekleniyor.

        20 ŞUBAT: Trakya, Ege ve Akdeniz kıyıları çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz yağmurlu olacak. Diğer bölgelerde kar yağışı bekleniyor. Karın şiddeti düne gore biraz azalacak.

        21 ŞUBAT: Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur bekleniyor. Kar yağışı, Hakkâri, Erzurum, Van ve Bitlis’te görülecek. Batı bölgeleri parçalı az bulutlu olacak. Hava sıcaklığı biraz artacak.

        İBB'DEN YENİ AÇIKLAMA

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi, saat 17.20 itibariyle kentteki kar durumunun bilançosunu açıkladı. Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışının tipi şeklinde TEM Otoyolu Mahmutbey-Hadımköy arasında şiddetli olarak devam ettiğini duyurdu.

        Belediyeden yapılan açıklama şöyle:

        "İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı tipi şeklinde TEM Otoyolu Mahmutbey-Hadımköy arasında şiddetli olarak devam ediyor. Rampalarda kalan üç TIR trafiğin durmasına neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Karayolları'nın kontrolündeki bölgeye takviye ekipler sevk etti. Bölgede çok sayıda TIR'ın bulunmasından dolayı uzun araç kuyrukları oluştu. Yol Bakım Daire Başkanlığı 5 büyük vinç, 3 çekici, 4 kürüme aracı, İtfaiye de Hızır Güç kurtarma araçlarıyla bölgede çalışmaya başladı. Araçlar bariyerler kesilerek ters yönlerden TIR'ların kaldığı bölgeye yönlendirildi.

        Tipi nedeniyle kapanan yolda sürücüler ve vatandaşlara sıcak çorba, çay ve kumanya dağıtılıyor.

        EĞİTİME KAR ENGELİ

        KARAMAN

        Karaman'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezinde bugün (perşembe) okullar tatil edildi.Karaman'da 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, kent merkezinde yaşamı olumsuz etkiliyor.Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, kent merkezindeki okullarda eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.Karayolları ve Karaman Belediyesi ekiplerinin, karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor.

        KAYSERİ

        Kayseri Valiliği, kar yağışı nedeniyle okulların iki gün tatil olduğunu açıkladı. Şehir merkezinde kar yağışı ile birlikte kar kalınlığı 15 santimetreyi aştı. Yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının 30 santimetreye kadar ulaştığı bildirildi. Kayseri’de dün öğleden sonra başlayan kar yağışı devam ediyor. Kar, hayatı olumsuz etkilerken, Valilik okulların dün öğleden sonra ve 19 Şubat Perşembe günü de tam gün olarak tatil etti.

        SAKARYA

        Sakarya'nın bazı ilçelerinde kar yağışı dolayısıyla eğitime ara verildi. Alınan bilgiye göre, İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararlarıyla, Adapazarı, Akyazı, Erenler, Hendek, Karapürçek, Arifiye, Karasu, Serdivan, Söğütlü ve Sapanca'da okullar dün tatil edildi.

        Ferizli, Pamukova ve Kocaali ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan okullar ile Geyve ilçesindeki köy okullarında da eğitime ara verildiği öğrenildi. Valilik'ten yapılan açıklamanın ardındanSakarya Üniversitesi Rektörlüğü de bugün öğretime bir gün ara verileceğini duyurdu.

        MERSİN

        Mersin'in Gülnar ilçesinde, kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

        NİĞDE

        Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime dün ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, merkez ile bağlı köy ve beldelerin yanı sıra tüm ilçelerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

        NEVŞEHİR

        Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, merkez ile bağlı köy ve beldelerin yanı sıra tüm ilçelerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildiği belirtildi.

        Açıklamada, bugün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

        BİNGÖL

        Bingöl il merkezinde de yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 18 Şubat çarşamba günü ara verildi.

        ORDU

        Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte kar yağışının devam etmesi sebebiyle Çamaş, Gürgentepe, Kabadüz ve Korgan ilçelerinin tamamında, Ünye ilçesinde ise Pelitliyatak Mahallesi'ndeki Pelitliyatak Ortaokulu, Çalca İlkokulu ve Yeşilyurt İlkokulu ile aynı ilçedeki Yenikent Mahallesi'ndeki ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verileceği belirtildi.

        Açıklamada, kent merkezi ve diğer ilçelerdeki okullarda ise eğitim ve öğretimin devam edeceği kaydedildi.

        KONYA

        Konya'nın Ilgın ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime iki gün ara verildiği bildirildi.

        Ilgın Kaymakamlığından yapılan açıklamada, bölgede olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime çarşamba ve perşembe günleri ara verildiği belirtildi.

        BİTLİS

        Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bitlis merkez, Tatvan ve Hizan ilçelerinde okullar 1 günlüğüne tatil edildi. Engelli ve hamileler ise idari izinli sayıldı.

        Gece saatlerinde yoğun şekilde etkili olmaya başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Elverişsiz hava şartları sebebiyle Bitlis merkez, Tatvan ve Hizan ilçelerinde bu gün için eğitime ara verildi.

        BALIKESİR

        Kar yağışının etkili olduğu Balya'da 18 Şubat Çarşamba ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.

        Balıkesir’de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 3 ilçede perşembe günü eğitime 1 gün daha ara verilecek.

        Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinde yapılan açıklamada, kötü hava koşulları nedeniyle perşembe günü Dursunbey, Sındırgı ve Kepsut ilçesindeki tüm okulların 19 Şubat Perşembe günü 1 gün süreyle tatil edildiği açıklandı

        AKSEKİ

        Antalya'nın Akseki ilçesinde elverişsiz hava şartları nedeniyle eğitime ara verildi.

        Akseki Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, ilçe merkezi ile bağlı mahallelerde gece başlayan yoğun kar yağışı, fırtına ve tipi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

        KOCAELİ

        Kocaeli'de gece yarısından itibaren etkili olan kar nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

        Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde okulların bir gün tatil edildiği belirtildi. Kar nedeniyle kent içi yollarda trafik aksarken, şehirlerarası yollarda alınan önlemlerle herhangi bir aksama olmadı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ