Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden ‘hibe’ desteği talebinde bulunan 3 aktivist sorunlarına dikkat çekmek adına açlık grevi başlattı

        Ahmet YUKUŞ/HABERTÜRK

        LGBT bireyler, ‘Varlık’ anlamına gelen Kürtçe ‘Hebun’ adıyla dernek kurdu. Diyarbakır’da gizli panel ve konferanslar düzenleyen LGBT üyeleri; 1 Eylül Dünya Barış Günü, Nevruz ve 1 Mayıs İşçi Bayramı için kentte yapılan kitlesel mitinglerde gökkuşağı flamalarını dalgalandırdı.

        AÇLIK GREVİ BAŞLATTI

        Bölgedeki yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerinden maddi destek alamayan Hebun Derneği kapanma noktasına geldi. Dernek üyeleri son olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden ‘hibe’ desteği talebinde bulundu. Aradan geçen 3 ayda belediyeden yanıt verilmedi. Bunun üzerine 3 aktivist sorunlarına dikkat çekmek adına açlık grevi başlattı. Hebun Derneği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine destek vermemesinden yakınarak sosyal medyada şu açıklamayı yaptı: “Nefret söylemleri ve ailelerin çocuklarını öldürmesini engellemek için yola çıktık. Faaliyetini yürüttüğümüz ofisimizi ekonomik nedenlerle kapatma zorunda kalıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘ötekileştirmeye’ karşı durarak bize hibe desteğinden bulunacağını düşünerek yaptığımız talebe cevap verilmedi. Sesimizi duyurmak ve yaşadığımız sorunları görünür kılmak için 3 aktivistimiz açlık grevine girmiştir. Taleplerimizin karşılanmaması durumunda bu grevi sonlandırmayacağız.”

        Güneydoğu’da 2 yıl önceki Roşin Çiçek cinayetinin ardından örgütlenen eşcinseller, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine destek vermemesinden yakınarak açlık grevi başlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ