Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TBMM Başkanvekili Bahçekapılı milletvekilleri ile vedalaştı

        TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, 24. yasama döneminin bitmesine çok az kaldığını belirterek, "Bu dönem artık kürsüye çıkmayabilirim. Sizleri kırdıysam, kastım olmadığını kabul etmenizi istiyorum. Hakkımı hepinize helal ediyorum" dedi.

        TBMM Genel Kurulu'nda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti Arasında Gümrük Konularında İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti Arasında Bilim ve Eğitim Alanlarında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Sekreteryasına Dair Ev Sahibi Ülke Anlaşmasına Ek Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı kabul edildi.

        Bahçekapılı, tasarıların görüşmeleri sırasında yaptığı veda konuşmasında, 24. yasama döneminin bitmesine çok az kaldığını belirterek, şunları söyledi:

        "Bu dönem artık kürsüye çıkmayabilirim. 24. dönemde, hepimizin çok üzüldüğü, çok sinirlendiği ve zaman zaman da çok güldüğü anlar oldu. Dostluklar ve arkadaşlıklar kurduk. Bu dönemde hayatını kaybeden tüm milletvekili arkadaşlarıma tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Şu anda rahatsız ve hasta olan milletvekili arkadaşlarıma Allah'tan şifa diliyorum. Ben sizleri kırdıysam, kastım olmadığını kabul etmenizi istiyorum. Hakkımı hepinize helal ediyorum. Hepinizin yolu açık olsun. 25. dönemde buluşmak üzere diyorum."

        Daha sonra Bahçekapılı, Başkanlık Divanı'ndan inerek, milletvekilleri ile vedalaştı. Veda sırasında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Bahçekapılı'nın elini öptü.

        Grup başkanvekilleri ve milletvekilleriyle fotoğraf çektiren Bahçekapılı, basın locasındaki gazetecilere de el salladı.

        Bahçekapılı, birleşimi 23 Mart Pazartesi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı. Bahçekapılı, birleşimi kapatırken, "24. dönemi alkışlıyorum" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ